• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Dünyada tenis turu NECDET KESTELLİ

Dünyada tenis turu

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.03.2016, 00:00
Dubai ATP 500 Turnuvası'nda Wavrinka, önce Berdych'i yenen Kyrgios'u eledi. Ardından finalde zorlu iki setin ardından Bagdatis'i de 6/4 ve 7/6 (13) ile yenip Dubai'den şampiyonlukla döndü. 

Acapulco'da Kadınlarda Stephans, ATP 500 erkeklerde ise D.Thiem şampiyon oldu. 

Sao Paulo'daki Brezilya Açık Turnuvası'nda, 30 yaşındaki Cuevas, Pablo Carreno Busta'yı 7/6 (4) 6/3 yenerek şampiyonluğa ulaştı. Cuevas ayrıca yılbaşından beri toprakta oynadığı 6 maçın beşini kazanarak yoluna devam etti. 

Katar-Doha WTA Turnuvası'nda 27 yaşındaki İspanyol Carla Suarez Navarro, yarı finalde Radwanska'yı 2- 0 yendikten sonra, finalde Jelena Ostapenko'yu 1/6 6/4 ve 6/4 mağlup etti, şampiyon oldu. 2016'ya çok iyi başlayan Brisbane Turnuvası'nda yarı final, Avustralya Açık'ta da çeyrek final oynayan Navarro, klasmanda 6. sıra yükseldi. Bu arada Serena ve Scharapova'nın tatilleri devam ediyor.

Davis Cup haftası


Davis Cup'ta 4-6 Mart arasında zor bir sınav vereceğiz. Dünya grubu ilk turunda çok maç var ama bizimki çok daha önemli. 2016 yılı, Avrupa/Afrika 2. grup ilk tur maçları için 386,25 puan ile 48. sırada bulunan Bulgaristan ile Ankara'da karşılaşacağız. Biz 118,75 puan ile 62. sırada yer alıyoruz. Takımlar açıklandı. Bulgar takımında as oyuncuları Dimitrov yok. Bizde ise, değişiklik hakkını kullanan kaptanın, Tuna'yı takıma almasıyla çift takımının kuruluşunda en az Tuna/ Cem'li veya Tuna/Altuğ'lu iki alternatif düşündüğünü, ayrıca çift maçına ne kadar önem verdiğini anlıyoruz. Tekler de Marsel ve Cem ile zaten iyiyiz. Grupta kalabilmemiz için kazanmamız şart. Ankara da yapılan sıkı hazırlık çalışmaları akabinde ve Ankaralı tenisseverlerin destiğiyle tur atlayabileceğimizi düşünüyor, gençlerimize başarılar diliyorum.

Alkışlar Tuna'ya

Tuna Altuna, çiftlerdeki başarılarına, bir de teklerde şampiyonluk ilave ederek kendini kanıtladı. ITF F30 Turnuvası'nda rakibini iki sette yenerek Marsel İlhan'dan sonra bu çapta şampiyon olan ikinci oyuncu olma başarısını gösterdi. Kutluyorum.

BiZDEN HABERLER


Türkiye F8 "SPX Futures" Antalya Turnuvası'nda Sarp Ağabigün ve Çek Michalicka'dan oluşan ekip, Tuna Altuna/Altuğ Çelikbilek çiftini yenip şampiyon oldu. Bu Sarp'ın çiftlerdeki 3. şampiyonluğu oldu. Öte yandan Çağla Büyükakçay, Doha'da 3. tura kadar çıkıp güzel bir hafta yaşattı. İpek Soylu ise İtalya'da katıldığı 25.000 dolar ödüllü ITF Turnuvası'nda çiftlerde şampiyon oldu. Bu sefer Hollandalı Arantxa Rus ile bir takım oluşturdu. İkisini de kutluyorum.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA