• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sofya’da şölen var NECDET KESTELLİ

Sofya'da şölen var

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.02.2016, 00:00
WTA İstanbul Cup ve geçen sene Federer'in katılımıyla başlayan ATP 250 turnuvalarının düzenleme hakkını elinde bulunduran Garanti Koza Şirketi, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da yeni ve ilk defa oynanmakta olan bir ATP yani erkekler turnuvasının isim sponsoru oldu. Çoğu, sıralamada ilk 50 içinde yer alan, oyunculardan bir kısmı, Avustralya Açık sonrası, tüm dünyanın dikkatini çeken bu yeni turnuva için Sofya'ya geldi. Gerçek bir tenis tutkunu olan Şükrü İlkel ve ekibinin, aralarında Bulgaristan Spor Bakanı'nın da bulunduğu, yüzlerce seçkin konuğun katıldığı görkemli bir törenle açılışını gerçekleştirdiği Garanti Koza Sofya Open'da 1 Şubat'ta ana tablo karşılaşmaları vardı. Bu görkemli turnuvaya bir Türk firmasının, yani Garanti Koza'nın sponsor oluşu göğsümüzü kabartırken, tek üzüntümüz, milli sporcularımız Cem İlkel ile Marcel İlhan'ın turnuvaya ilk turda vedası oldu.

FED Cup

FED Cup'ta milli takımımızı zor bir sınav bekliyor. Avrupa/Afrika Bölgesi 1. Gurup müsabakaları için C Grubu'nda yer alan Ay-yıldızlı ekibimiz İsrail'de. Çağla Büyükakçay, İpek Soylu, Başak Eraydın ve Pemra Özgen'den kurulu takımımız, 14 ülkenin katılımışya gerçekleşecek müsabakalarda başarı arayacak. Oyuncularımıza üstün başarışlar diliyorum.

Senyör dünya şampiyonaları

Hırvatistan'da 1-6 Mayıs 2016 tarihleri arasında düzenlenecek Dünya "Young Seniors" takımlar şampiyonasında ülkemizi 35+, 40+ ve 45+ kategorilerinde temsil edecek oyuncuların belirleneceği seçmeler, 12-15 Şubat 2016'da Adana Simeranya Kulübü kortlarında oynanacak.
Finlandiya'da 19-24 Haziran 2016 tarihleri arasında düzenlenecek Dünya Seniors Takımlar Şampiyonası'nda ülkemizi 50+, 55+ ve 60+ kategorilerinde temsil edecek oyuncuların belirleneceği seçmeler, İstanbul İstinye'deki Türkiye Tenis Federasyonu Ulusal Kamp Merkezi kortlarında 11-14 Mart 2016'da yapılacak.

Türkiye'de 13-23 Ekim tarihlerinde Antalya-Manavgat Club Alibey'de yapılacak Dünya Takımlar Şampiyonasına ülkemizi 65+, 70+, 75+ ve 80+ kategorilerinde temsil edecek oyuncuların belirleneceği milli Takım seçmeleri ise 29 Temmuz-1 Ağustos arasında Optimum Tenis Akademisi tesislerinde gerçekleşecek. Bu Seçmeler, katılacağını teyit etmiş ve klasman sırası en iyi 8 oyuncu arasında yapılacak. Katılacak tüm oyuncular bu tarihleri ajandalarına not etmeli, çok çalışmalı ve de çok sıkı bir şekilde çift takımlarını belirlemeli. Her üç kategoride oluşacak milli takımlarımıza ve de kaptanlarına başarılar diliyorum.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA