• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Temmuz sınavı önemli NECDET KESTELLİ

Temmuz sınavı önemli

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.03.2016, 00:00
Davis Cup 2016 Avrupa/Afrika II Grup ilk tur müsabakalarında, Ankara Tenis Kulübü Tesisleri'nde Bulgaristan'ı 3-2 yenerek Temmuz'daki 2. turda Tunus'u eleyen Bosna Hersek ile eşleştik. Haluk Akkoyun kaptanlığında sahaya çıkan takımımızda, Marsel İlhan, Cem İlkel, Tuna Altuna ve çift takımı için takıma davet edilen, ancak netice lehimize kesinleşince son tek maçında oynatılan Altuğ Çelikbilek bulunuyordu.

Marsel ve Cem tekler maçını kazandıktan sonra, galibiyetimizi perçinlemek üzere Tuna Altuna ile beraber çiftler maçına çıktı. Çekişmeli geçen karşılaşmayı maalesef kaybettik. Son gün ilk tekler maçını zor da olsa Marsel kazandı ve galibiyetimizi ilan etti. Altuğ da formalite maçını oynadı ve milli oldu. Oyuncularımızı ve kaptanımızı kutluyorum. Ancak Marsel kaybedip durum 2-2 olsaydı ne olurdu bilemiyorum. Herhalde iki günde 10 set ve 8 saat civarında kortta mücadele eden Cem yine kortta olacak, canını dişine takacaktı. Ama o yorgunlukla ne yapardı düşünmek dahi istemiyorum. Haddimize düşmese de artık bunlardan ders alıp Temmuz'a hazırlanalım diyorum.

Sharapova şoku

Rus yıldız Maria Sharapova özenle ve ciddiyetle duyurduğu basın toplantısında, samimi ama üzücü açıklamalar yaptı yaptı. Avustralya Açık kayıtları sırasında 10 yıldır aile hekiminin kontrolü altında kullandığı ve yasaklı maddeler arasına yeni alınan ilaç dolayısıyla doping kontrolü pozitif çıkmış. Ardından ITF Sharapova'ya süresiz men cezası verdi. Sponsorları çekildiklerini açıkladı. Evet, galiba bu balyoz gibi inen bir şok… Beyaz sandığımız sporumuz açısından çok çok üzücü… Üzüldüm!

Bahar kupası

Kültürpark Tenis Kulübünün ilk ve bahar tenis turnuvası olan Tamsa Bahar Kupası 17-27 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek. Son başvuru tarihi 15 Mart 2016. Kayıt için gecikmeyin.

Malezya'da Çağla rüzgarı

Doha'da, WTA dünya sıralamasında kendinden çok yukarda olan oyuncuları yenen Çağla Büyükakçay, geçen hafta WTA Kuala Lumpur Turnuvası'nda da çeyrek finale yükseldi. Kanadalı Bouchard'a bu seviyede yenilmiş olsa da Çağla artık çok daha yukarılara çıkacağı işaretini veriyor. Can Üner Hoca ile iyi bir ikili oluşturdular ve önleri açık. Her ikisini de candan kutluyorum.

Çiftlerde başarı

Sarp Ağabigün ve Muhammet Haylaz, Antalya'daki 10 bin dolar ödüllü Turkey F9 SPX Futures Turnuvası'nda, dördüncü defa beraber katıldıkları çiftlerde yine ikincilikle yetindiler. Aslında uyum içinde oynayıp bir takım olmaya başladıklarını gösteren bu süreklilik ümit verici. Umarım bu beraberliğin getirdiği başarı başka takımlarımızın oluşmasına örnek olur.

Kadınlar günü ve tenis

Tenis artık kadınlar günlerinin rengi ve vazgeçilmezi olmaya namzet. Tenis turnuvaları, 8 Mart Kadınlar günü etkinlikleri içinde artık en çok yer tutan turnuvalar. Müthiş mücadeleler ve değer bilen erkeklerin alkışları arasında. Kaçınılmazdı, gerçekleşti. Onlar her gün baş tacı yapılsalar, değerleri anlaşılsa dünyamıza huzur gelmez mi? Bugün yine kutluyorum kadınlarımızı, Yarın da, her gün de kutlayacağım. Hep yaptığım gibi.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA