• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Dünya tenis günü NECDET KESTELLİ

Dünya tenis günü

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.03.2016, 00:00

ABD New York'taki Madison Square'de, Wozniacky, Serena Williams, Wavrinka ve Monfils gibi meşhur tenisçilerin katılımıyla gerçekleşen Dünya Tenis Günü 8 Mart'ta kutlanırken, aynı zamanda farkındalık yaratmak için büyük ve eğlenceli bir şov yaşanmış oldu. Ayrıca USTA, BNP PARİBAS gibi kuruluşların katkı ve organizasyonlarıyla dünyanın birçok kentinde deb çeşitli ve eğlenceli kutlamalar gerçekleştirildi. Kadınlar günümüzün yanında çok sönük de kalsa, en azından hatırlanmış olması önemli. Nice tenis günlerine...

Sharapova için

Avustralya Açık sırasında doping kontrolünden pozitif olarak çıkan Sharapova, bu haberi düzenlediği bir basın toplantısında nedenleriyle açıkladı ve hatasını kabul etti. Bu haber tenis dünyasında bomba etkisi yaparken, tenis camiasını iki kutba ayırdı. Hak verenler ve sevenleri yanındaydı. Ama suçlayanlar, sevmeyenler, gıcık olanlar, kıskananlar açtılar ağızlarını yumdular gözlerini… Bu da yetmiyormuş gibi HEAD dışındaki çoğu büyük sponsorları da, bu güne kadar reklamlarının yıldızı olarak kullandıkları Sharapova'yı, terk etmiş görünüyor. Gelişmeleri tabii ki izleyeceğiz. Ancak doping listesinde yapılan bir değişikliğin, daha sağlam ve emin bir şekilde ilgililerine ulaştırılması ve teyit alınması gerekmez miydi? diye de düşünmeden edemiyorum.

Kortlardan haberler

* İndian Wells Turnuvası'nda büyük sürprizler yaşandı. Dimitrov'un Zverev'e, Bouchard'ın Bacsinszky'e, İvanoviç'in Pliskova'ya, Murray'nin ise 6. gününde Delbonis'e yenilerek elenmeleri çok enteresan.

* Engelli tenisçilerimiz başarıdan başarıya koşuyor. ITF 3 İsrail Turnuvası'nda Büşra Ün'ün elde ettiği başarılardan sonra ve onun gibi Kültürpark Tenis Kulübü'nde hocaları Osman Yıldız ile çalışan Nurşen Şen'de teklerde çeyrek final, çiftlerde ise ikinci olarak bitirdi. Kutluyoruz.

* Dünya sıralamasının 138. sırasındaki milli oyuncumuz Marsel İlhan, Çin'in Guangzhou kentindeki 50 bin dolar ödüllü ATP Challenger Turnuvası'nda ilk turu geçmesini bildi. Altuğ Çelikbilek ise ilk turda maalesef elendi.

Teröre boyun eymeyeceğiz

Seniör milli takım seçmeleri yapıldı. Akatlar Sporyum tenis kulübünde 4 gündür devam eden 50+, 55+ ve 60+ yaş guruplarının "senior" milli takım seçme maçları, ülkemizin Ankara'da yaşadığı korkunç terör olayından sonra zor şartlarda da olsa tamamlandı. Hain terörist saldırılarla hiç bir şeye boyun eğmeyeceğimiz gibi spora da devam edeceğiz. Dolayısıyla katılanları ve başarılı olup milli takıma seçilenleri kutluyor ve kendilerine milli maçlarda başarılar diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA