• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Zorlu bir turnuva NECDET KESTELLİ

Zorlu bir turnuva

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.05.2016, 00:00
Hırvatistan'ın Umag kentinde 1-7 Mayıs arasında 35+. 40+ ve 45+ yaş kategorilerinde, 30 ülkeden 106 takımın katılımı ile oynanan Dünya Takım Şampiyonası tamamlandı. Şimdi oyuncuların çok daha fazla önem verdiği bireysel şampiyona devam ediyor. Sonuçta İtalya Kupası 35 artı kategorisinde Hollanda birinci, İspanya ikinci, İngiltere üçüncü ve Hırvatistan da dördüncü oldu. Tony Trabert Kupası 40+ kategorisinde ise Fransa birinci olurken, ikinciliği bu senenin en başarılı ülkesi Hollanda, üçüncülüğü Almanya, dördüncülüğü Arjantin elde etti. Bizden giden 6 takım arasından bayanlardan hiçbir galibiyet haberi alamadık ne yazık ki... Erkeklerde 40 artı Güney Afrika ve Bulgaristan'ı 3/0 yendi.
35 artı takımımız, Litvanya karşısında bir maç kazandıktan sonra çiftlerde 3. Seti Tie- Break'te kaybetti. Kazanmanın çok güç olduğu böylesi önemli şampiyonlarda bu kadarcık başarı bile insanı mutlu ediyor.

Harikasın Büşra

Güler yüzlü kızımız Büşra Ün, antrenörü Osman Yıldız ile teklerde ikinci olsa da çiftlerde bir birincilik daha elde ederek Rio yolunda hızla ilerliyor. Artık o Dünya sıralamasında 30. sırada. Kutluyoruz ve daha iyi yerlere geleceğine inanıyoruz.

Djokovic idare etti

ATP 1000 Turnuvası Madrid'te gerçekleşti. Biz Türk tenis severler olarak, pek seyretme olanağı bulamamış olsak da internetten canlı skorları izleyerek heyecanlandık. Djokovic yükselmeye devam etse de eski seviyesini buladı. Ancak yine de, yarı finalde Nadal'ı deviren Murray'ı, 3 sette yenerek şampiyonluğunu ilan etti. Şimdi de sıra Roma turnuvasında. Burada Federer'in sahne alması acaba bazı şeyleri değiştirebilecek mi? Göreceğiz...

Güzel haberler

Çağla Büyükakçay, Nisan'da en çok yükseliş gösteren oyuncu unvanını aldı.
Ayla Aksu, Antalya'da yapılan 10 bin dolar ödüllü ITF Turnuvası Tennis Organisation Cup'ta şampiyon oldu. Kutluyorum.
Bu onun bu yılın ilk kariyerindeki 4. şampiyonluğu.
Ayla çiftlerde ise turnuvayı ikincilikle tamamladı.
Genç raketlerimiz Altuğ Çelikbilek ve Sarp Ağabigün, Antalya'daki Tennis Organisation Cup Futures turnuvası'nda çiftlerde ikinciliği elde etti.
Tunus'taki 50 bin dolar ödüllü ITF toprak kort turnuvasında yarışan İpek Soylu, çiftler kategorisinde şampiyonluğu finalde kaybetti.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA