• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Güzel etkinlikler NECDET KESTELLİ

Güzel etkinlikler

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.10.2016, 00:00

Genç tenisçimiz Ayla Aksu, Antalya'da düzenlenen 10 bin dolar ödüllü Tennis Organisation Cup ITF Turnuvası'nda şampiyonluğu kopardı. 4 maç puanı çeviren ve 5/2 geriden gelerek örnek olacağı mental gücünden dolayı Ayla'yı özellikle kutlamak gerek. Tebrikler...
Küçük Kulübün (Nam-ı diğer adı Alyans Kulübü) 24. Geleneksel Karışık Çiftler Turnuvası görkemli bir finalle sona erdi.
Şampiyonlar Janet Doğru- Hüsnü Hatipoğlu ekibini kutlarken başarılı finalistler Aldemir ailesini de unutmuyoruz.
Kulübü, eskisi kadar kalabalık olmasa da, tüm katılanları ve tabii ki şampiyon ve finalistleri kutluyoruz. Çocukların maçları ise çok zevkli geçti ve gençlerin hızlı bir şekilde geldiklerini göstererek bizleri ümitlendirdi. İki güzel etkinlik ile yine büyüklüğünü gösteren Kültürpark Tenis kulübü yöneticilerini kutluyoruz. Biri, "İki nesil bir arada" müsabakaları. Dedeler ve torunlar bir arada ve beraberce... Diğeri ise "Güçlü bilekler" Turnuvası. Katılan engelli dostlarımız tekerlekli sandalye tenis şampiyonlarını ve mücadele eden destekçilerini kutluyorum. Şölen havasında geçen bu etkinlik sayesinde gurur duyduk, mutlu olduk ve desteğimizi gösterdik.
Teşekkürler KTK yönetimine...
ETV kulübümüzün artık gelenekselleşmiş olan sosyal yardım olarak eğitime katkı amaçlı "Cumhuriyet Çocukları Turnuvası"na kayıtlar çok umut verici. Başarılı bir turnuva olacağına inancım sonsuz.

Tenis kaideler sporudur

Tenis, son zamanlarda rengi morlaşmaya başlasa da bembeyaz bir spordur. Tenisi ilgilendiren her konunun kendi kaideleri vardır. Bu da tenis kültürü olsa gerek! Giyimden başlar, rakiplerinizle ilişkilere kadar devam eder. Konuşmalar, mimikler, reaksiyonlar, sevinç göstergeleri bile bir başkadır. Başka da olmalıdır. Kulüp yaşantılarına ise doyum olmaz. Çünkü bu bile bir kültür gerektirir. Turnuvalar çok sevilir. Turnuvalara kayıtta, katkı payı ödemekte, turnuvadan çekilmekte kaidelere bağlıdır. Maçların kaideleri ise çok ender değişir. Ama uygulanır.
Kimsenin bu kaidelere uymama lüksü yoktur. Çalışana da, çalışmayana da saat, yer ve iş mevhumu çok önemlidir. Burada mazeret ve bahanelere yer yoktur. Her turnuvanın bir duyurusu ve yönetmeliği vardır. Her detayın orada yazılmış olması gerekir.
Bunların kayıt yapmadan önce muhakkak okunması, bu şartlara uyulamadığı takdirde ne rakiplerinizi üzmemek, ne de turnuvanın dengesini bozmamak için o turnuvaya girilmemesi gerekir. "İdare etme" gibi bir kaide yoktur. Kaldı ki bu turnuva olmazsa, sonu gelmeyen başka turnuvalara girersiniz.
Bunlar hep yaşadığımız olaylar. Artık, sizlerin de muhakkak rahatsız olduğu benzer davranışları kontrol etmek zamanı gelmedi mi?

Başkanlık seçimleri

Haftaya Tenis Federasyonu'nda seçim yapılacak. Başkanlık için bugüne kadar tek aday müracaat etmiş. Duyumlarıma göre ikinci adayın müracaatı reddedilmiş. Başka aday çıkabilir mi onu bilmiyoruz. Ben delege değilim.
Ancak, seçimli genel kurul gündemine bakınca ürktüm.
Çok önemli dört konuda özel yetki talep edilecekmiş. Ben olsam, biri hariç hepsine HAYIR derdim. Hayırlısı olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA