• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Rüzgar gibi geçti NECDET KESTELLİ

Rüzgar gibi geçti

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.05.2017, 00:00

Elina Svitolina'nın şampiyon olduğu WTA İstanbul Cup'ı hayırlısı ile bitirdik. Turnuvanın yıldızı gibi sunulduysa da E. Bouchard maalesef büyük hayal kırıklığı yarattı. Kendi çok kaybetti ve de biraz alay konusu bile oldu. Haddini de aşarak kortlara dönen, (dönmesi doğrudur veya yanlıştır demiyorum, bu bambaşka bir konu ama) Sharapova'ya dil uzatması neticesinde; "Aaa, Bouchard tenise mi başladı..." yanıtını alması, onun açısından pek yutulur cinsten değil sanırım! Ancak yarattığı bu hayal kırıklığı bile turnuvanın gidişatını, güzelliğini ve bizlere sunduğu mutluluğu bozamadı. Önce Ayla Aksu, ardından müthiş bir şekilde gelip, ana tabloda bir değil iki tur atlayan muhteşem bir Başak Eraydın ve de tabii ki geçen yılın şampiyonu kızımız Çağla Büyükakçay'ın da aynı seviyede turnuvaya veda etmesi, her üçünün de, büyük bir mücadele sonrasında ama katiyen ezilmeden aldıkları yenilgiler, aslında birer başarı öyküsü olup tüm tenisseverleri mutlu etti. Nasıl olmasın? Artık, İpek Soylu ile beraber WTA Sıralaması'nda 200' ün altına inmeyi başaran üç Türk oyuncumuz oldu. Üçünü de bağrımıza basıp kutluyoruz.

Harika bir açılış

Yerinde izleme şansı bulduğumuz İstanbul Open de ki ilk gün ilk açılış maçında Çek oyuncu Jiri Vesely, İspanyol Raket Marcel Granollers'i 7-5, 2-6 ve 6-4 ile mağlup ederek 2. Tura yükseldi. Çok yakın ve zevkli bir maç ile başlayan bu turnuva önümüzdeki günler için çok şeyler vaat ediyor. İkisi de tek el bacak hand oyuncusu olan Belçikalı Darcis ve İsrailli Sela'nın mücadelesi de çok zevkliydi. İlk güne ve artan soğuğa rağmen tribünleri boş bırakmayan seyirciye güzel bir resital oldu.
Turnuva da hiç Türk oyuncumuz kalmamasına rağmen, tenisseverlerin yine de tribünleri doldurarak Raonic gibi çok üst düzey oyuncuları izleyerek güzel ve kaliteli tenis dolu bir hafta geçirdikleri kesin.

Cem İlkel'in müthiş çıkışı

Youzni'ye karşı müthiş oyunu, ilk seti çok rahat alması, Youzni'nin açılmasına rağmen oyundan hiç düşmemesi çok güzeldi. Şanssız bir şekilde dışarıya giden bir topu alıp fileye takan Cem İlkel, sonucu oyun sayılarında oluşan ters fark ve Youzni'nin tecrübesine kaybetti... Çok üzüldük tabii ama, Cem'in sergilediği gelişme, yaptığı mücadele ve aldığı müthiş puanlar bizi çok uzaklara, özlemlerimize götürdü, ümitlerimizi canlandırdı.
Alkışlıyor ve teşekkür ediyoruz.
Genç oyuncumuz Altuğ'un da bu seviyelerdeki bir turnuvanın elemelerine katılmış olmasının bile ona büyük tecrübe kazandırmış olduğunu umuyoruz.

Üniversiteliler kortta

Ülkemizin bir numaralı tenis oyuncusu olan ve son haftalarda gösterdiği performans düşüklüğü ile bu sene nedense ATP 250 İstanbul Cup'ı es geçerek Antalya Future'u ikinci bitiren sevgili Marsel İlhan'dan sonra, ATP bünyesinde en üst seviyelere tırmanmaya başlayan Cem İlkel'in Garanti Koza İstanbul Open'da eski dünya 6 numarası Rus Youzni'ye karşı müthiş oyunu, ilk seti çok rahat alması, Youzni'nin açılmasına rağmen oyundan hiç düşmemesi çok güzeldi. Şanssız bir şekilde dışarıya giden bir topu alıp fileye takan Cem İlkel, sonucu oyun sayılarında oluşan ters fark ve Youzni'nin tecrübesine kaybetti... Çok üzüldük tabii ama, Cem'in sergilediği gelişme, yaptığı mücadele ve aldığı müthiş puanlar bizi çok uzaklara, özlemlerimize götürdü, ümitlerimizi canlandırdı.
Alkışlıyor ve teşekkür ediyoruz.
Genç oyuncumuz Altuğ'un da bu seviyelerdeki bir turnuvanın elemelerine katılmış olmasının bile ona büyük tecrübe kazandırmış olduğunu umuyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA