• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tenisli haftalar NECDET KESTELLİ

Tenisli haftalar

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.05.2017, 00:00

Garanti Koza'nın lisans sahibi olduğu ve her ikisinin de ana sponsoru TEB olan WTA İstanbul Cup'tan sonra ATP 250 İstanbul Open'de beklendiği kadar bir ilgi yanında yeni şampiyonlar ve bizim açımızdan erkekler çiftler kategorisinde İtalyan ortağı ile final oynayan Tuna Altuna ile ulaştığımız önemli bir ilkle, seyirci bakımından çeşitli yorumlar yapılmış olsa da başarıyla tamamlanmış oldu. Garanti Koza, KozaWos ile teknik ve organizasyon olarak neredeyse kusursuz bir iki hafta yaşattı. SportsTV'de ayrıca ilk günden itibaren verdiği hizmetle büyük alkış aldı.
Emeği geçen herkesi ve İstanbul'un yeni şampiyonlarını kutluyorum.
Evet, seneye tekrar KOZAWOS'ta buluşmak üzere diyelim...

İLKLER İZMİR'DEN

Kadınlar tenis çok seviyor ve güzel kıyafetleri sabah akşam kortları süsledikleri gibi, turnuvadan turnuvalara da başarı ile koşuyorlar.
Örnek oluyorlar... Diğer bir hobileri de 2005 Universiade ile başlayan hakemlik yaşamını çok sevdiler. Hangi turnuvaya giderseniz gidin muhakkak İzmirli kadın hakemle karşılaşırsınız. İyi iş çıkarıyorlar, geziyorlar, eğleniyorlar, zor şartlarda görev yapıyorlar ama mutlular. Kutluyoruz.

MUTUA MADRİD OPEN

Tenis dünyasının enleri Madrid'de: 3 adet toprak kort master turnuvasının ikincisi olan Madrid turnuvasında, Andy Murray, 31.
Master unvanını arayan Novak Djokovic, Stan Wawrinka ve burada 4 defa şampiyon olmuş, 2017'de Federer'e 3 defa yenilmiş olsa da formda bir Rafael Nadal dörtlüsü bu hafta Emirates ATP sıralamasında ki top 19 oyuncuya öncülük ediyorlar. Çiftlerde de 10 top çiftler takımının 8'i burada mücadele edecek. Yine çok zor bir hafta. Kadınlarda ise doping cezasından sonra turnuvalara dönüş yapan Sharapova alerjisi devam ediyor. Geçen turnuvada iyi bir başlangıç yapsa da Sharapova finali göremedi.
Madrid'te ise aleyhinde çok konuşan ve İstanbul'un fiyasko yüzü Kanadalı Eugenie Bouchard ile ilk tur maçını oynadı ve diş gıcırtıları arasında maçı kaybetti.

SENYÖR TAKIM ŞAMPİYONASI

Antalya Manavgat'ta ki Ali Bey Club Tesisleri'nde 30 kulüpten 133 takım ve 750 tenisçinin zevkle katıldığı 5'i bayanlar ve 8'i erkeklerde olmak üzere 13 yaş gurubunda oynanacak.
Kulüplerin hepsi iddialı. Turnuva için hazırlanmış çok şık kıyafetleri ile de turnuvaya ne denli özen ile hazırlandıklarının göstergesi. Kaynaşma, dostluk ve neşe ise dorukta sanıyorum. Ne de olsa amaç bir tenis bayramı yaşatmak ve yaşamak. İyi oynayan takımlar kazansın. Tüm veteran dostlara da İzmir'den çok selam...

TÜRKİYE F17 FUTURES

Antalya Manavgat'ta devam eden toplam 15.000 dolar ödüllü Futures Turnuvası Starlight Cup'ta oyuncumuz Sarp Ağabigün, partneri Volodymyr Uzhylovskyi ile bir numaralı seri başı olarak girdikleri turnuvada finale çıktı. Ancak ikincilikle yetindiler.
Kutluyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA