• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Maria Sharapova’yı hasretle bekliyoruz NECDET KESTELLİ

Maria Sharapova’yı hasretle bekliyoruz

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.10.2017, 00:00

İstanbul'da Çağla Büyükakçay'a karşı izleyeceğimiz Sharapova cezasını tamamlayıp tenise geri döndü ve kısa sürede ilk şampiyonluğunu Thianjin'de yakaladı ve Dünya 56.lığına yükseldi. Şimdi de turnuva organizatörlerinden davet üstüne davet alıyor. Ne de olsa ve kim ne düşünürse düşünsün Sharapova çok fazla seyirciyi cezbeden büyük bir yıldız. Bizim turnuvaya önemli renk katacak.

Gençlerimiz dünya kortlarında

Ayla Aksu geçen hafta Nijerya'nın Lagos kentinde 25.000 dolar ödüllü kadınlar turnuvasında TEK'lerde yarı finale çıktı, çiftlerde ise şampiyon oldu. Cem İlkel de aynı turnuva da yarı final gördü. İpek Öz, Antalya ITF'de 1 numaralı seri başı Rodrigues Alves'i yarı finalde 6-3, 6-4 yendikten sonra finalde Ilona Georgiana'yı mağlup ederek ilk tekler şampiyonluğunu kazandı.
Başak Eraydın, Moskova'da elemeler ilk turunda 3 sette kaybetti. İpek Soylu tekrar Asya'da mücadeleye devam. Katılmanın bile çok önemli ve faydalı olduğu bu önemli etkinliklerde ter döken oyuncuları kutlarım.

Rekabet sürüyor

Roger Federer ve Rafael Nadal iyi arkadaşlar. Biri 36 yaşında, diğeri 31, biri solak, diğeri sağlak. Nadal'ın, oynadıkları tüm maçlarda 23-15 üstünlüğü olsa da, üstüste oynadıkları son 5 maçta yine çok iyi oynamasına rağmen hiç galibiyet alamamış. Federer artık onunla maça çıkarken çok daha az heyecanlandığını söylüyor.
Ve Federer, muhteşem kariyerinin 94. , bu senenin ise henüz 6. unvanını geçen hafta sonu Nadal'ı 'Shanghai Rolex Masters" finalinde 6-4 ve 6-3'lük setlerle yenerek kazandı ve Ivan Lendl'i yakaladı. Önümüzdeki günler daha çok şeyler vaat ediyor.

Serena olmayınca

WTA yıl sonu finalleri 22-29 Ekim tarihleri arasında senelerdir ilk defa büyük şampiyon Serena Williams'tan yoksun olarak gerçekleşecek. İlk sekiz oyuncu Garbine Muguruza, Karolina Pliskova, Simona Halep, Elina Svitolina, Venus Williams, Caroline Wozniacki, Jelena Ostapenko ve Caroline Garcia'dan oluşuyor. Ancak kazananı tahmin etmek bu sefer çok zor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA