• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İki Adanalı’ya vefa NECDET KESTELLİ

İki Adanalı’ya vefa

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.10.2017, 00:00

Yıldızları hayattayken de ödüllendirmek çok doğru bir vefa örneği. Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu'dan bahis ediyorum: İkisi de Adanalı;
İkisi de milli. İkisi de tenis yıldızı;
İkisinin de gelecekleri parlak.
Ama galiba en önemlisi ikisi de Adana'da ATDSK kulübünde doğup, emekleyip büyümüşler ve dünyaya açılmışlar. Ve şimdi kulübün merkez kortuna onların isimleri verilmiş. İkisine de çok yakışmış. Kulübe de çok yakışmış. Yeter ki bu güzel vefa örneği ve jest ilelebet orada yıllansın ve arkadan gelen gençlere motivasyon olsun. Tıpkı İzmir'in Kültürpark Tenis Kulübü'ndeki unutulmaz şampiyon Ziya Kıpkızılörenli kortunda olduğu gibi.

​CAROLİNE GARCİA


US OPEN sonrasında 20. sırada ve yıl sonu finalleri için 16. sırada olan 23 yaşındaki Caroline Garcia önce Dongfeng Motor Wuhan Open'i sonra da China Open ile kariyerinin en büyük iki şampiyonluğuna ulaştı ve art arda da 11'ci galibiyetini elde etmiş oldu. Ayrıca hafta başında da 9 numara olarak ilk on oyuncu arasında yerini aldığı gibi yıl sonu finali için 8. sıraya yükseldi.

YENİ BİR NUMARALARIMIZ

Kadınlarda Halep yeni ve 25. bir numaramız olmayı nihayet başardı.
Şimdiye kadar Sharapova'ya karşı hiç galibiyeti olmayan Halep turnuvada hem de iki sette bu büyük rakibini yenerek zaten bu mutlu sonun haberini vermişti.
Sofya turnuvalarından beri yakından izlediğim savaşçı Halep, birinciliği en çok hak edenlerden biri idi ve bir numaraya sarılmasını bildi. Erkeklerde ise Nadal yeniden bir numarasına kavuştu ve Tokyo ve Pekin şampiyonluklarından sonra en yakın rakibi Federer ile arasında ağustos ayında ki puan farkını 500'den 2370'e çıkardı ve kolay kolay erişilmeyecek bir duruma getirdi.
2017 böyle kapanacak gibi! Kutluyorum ikisini de...

NADAL VE ÇİN AÇIK TURNUVASI

Nadal, dünya bir numarası olarak katıldığı bu turnuvanın ilk turunda Lucas Pouille'a karşı maç puanı çevirerek maçtan galip ayrıldıktan sonra John Isner'i, sonra da yarı finalde Grigor Dimitrov'u yendi . Final maçındaki ise eserek Nick Kyrgios'u 6/2 - 6/1 yenerek senenin 6. şampiyonluğuna ulaştı. Böylece yıl sonunu bir numara olarak bitirmeyi neredeyse kesinleştirmiş oldu. Kutluyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA