• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Dimitrov’un şampiyonluğu NECDET KESTELLİ

Dimitrov’un şampiyonluğu

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.11.2017, 00:00

Dünya sıralamasının en iyi ve ilk ikinin büyük puan farkına rağmen en yüksek puanlı sekiz, hatta 9 oyuncusunun katıldığı ve 2017 tenis sezonunun sona erişini simgeleyen bu finallerin, bu sene dört büyüklerden Djokoviç ve Murray'den yoksun olarak başladı. Yıl içindeki grand slamleri 2/2 paylaşan dünya 1 numarası Nadal ile 2 numarası Federer rekabetinin bu finalde doruk noktasına erişeceği düşünülüyordu.
Katılan diğer ve genç oyuncuları tabii ki kimse küçümsemiyordu ama galiba gönüller bu ikiliyi son maçta karşı karşıya görmek istiyordu

​RAFAEL NADAL YENİLDİ ÇEKİLDİ


Kırmızı Sampras Grubu Nadal, Thiem, Dimitrov, Goffin ile, Mavi Becker Grubu ise Federer, Zverev, Cilic, Sock'tan oluşmuştu.
Nadal gurup maçlarında Goffin'e karşı sonuna doğru sakat sakat oynamasına rağmen çekişmeli geçen maçı kaybettikten sonra finallerden çekilerek tüm tenis severleri üzdü. Guruptan Goffin ve Dimitrov yarı finallere çıktı. Federer ise gurup maçlarının tümünü ki, bunlardan kendisinden 16 yaş küçük ve tehlikeli rakibi Zverev'i de 7-6 5-7 6-1yenerek yarı finale, kendisinin de 14. yarı finaline çıktı.
Diğer yarı Finalist ise Amerikalı Sock oldu. Federer karşısında müthiş bir Goffin buldu ve finale çıkamadı. Sock ise sonuna kadar mücadele etse de Dimitrov'a dayanamadı. Finalde de Goffin'e karşı çok üstün bir oyun sergileyen Dimitrov bu büyük finallerin şampiyonu olmayı hak etti. Şampiyon Dimitrov'u ve dünya 3 numarasını kutluyoruz.

SON FİNAL DAVİS CUP

Bu haftanın tenis olayı, Fransa ile Belçika arasında ki Davis Cup Finali Lille şehrinde gerçekleşecek. Fransa Davis Cup tarihinde İngiltere ile birlikte en çok şampiyon olan 3. ülke olarak 2001 'den beri kazanamadığı 10. şampiyonluğun peşinde. Belçika ise ilki 1904 yılında olan üçüncü defa kaldığı finallerde ilk şampiyonluğunu istiyor. Aralarında ki gerçekleşmiş müsabakalarda Fransa 2/0 önde... Yannick Noah'ın kaptanlığında ki Fransa takımı Jho-Wilfried Tsonga, Lucas Pouille, Pierre-Hugues Herbert and Nicolas Mahut'den oluşuyor.
Belçika takımının Kaptanı Johan Van Herck ise bu ilk şampiyonluk beklentisinde David Goffin ve Steve Darcis'e güveniyor. İyi seyirler...

TATİLE AZ KALA

17 yaşındaki oyuncumuz Yankı Erel, İsrail'de bir final daha oynadı.

Mısır'daki ITF turnuvasında 2 numaralı seribaşı olarak katılan Pemra Özgen, önce Czarnik'i 6-3 / 6-1, yarı finalde Fayol'u 4-6 /6-0 / 6-1 yenerek çıktığı finalde şampiyon oldu.

Altuğ Çelikbilek, çiftlerde partneri Shyla ile Yunanistan'daki Futures Turnuvası'nda 2ikinci oldu.

Türkiye 1 numarası Cem İlkel, Mısır Futures Turnuvası'nda Wojcik'i 2-6, 7-5, 6-1'lik, Muller'i 6-4, 7-5 yenerek finale çıktı ama finali geçemedi. Çiftlerde ise Tuna Altuna ile beraber ikinci oldular.

Tekerlekli Sandalye Tenisi Milli Sporcumuz Ebru Bulgurcu, Toulouse'daki ITF Futures Turnuvası'nda teklerde ikincilik ödülünü kazandı. Çiftlerde ise şampiyon oldu.

Melis Sezer/İpek Öz Antalya'daki Tennis Organisation Cup ITF turnuvasını şampiyonlukla bitirdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA