• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bugün: AY...Tİ... EF ITF NECDET KESTELLİ

Bugün: AY...Tİ... EF (ITF)

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.12.2017, 00:00

Tenisin için de olup da, "Ay Ti Ef "'i duymayanımız yoktur her halde.
"Ay Ti Ef" dünya tenisini yöneten uluslar arası tenis federasyonunun baş harfleri!
Peki neler yapar bu tenisin büyük peronu olan ITF: Tenisi önce Türkiye Tenis Federasyonu'nun da içinde bulunduğu 210 ulusal federasyon ve 6 bölgesel birlik ile işbirliği içinde sorumlu olduğu tüm yönetmelik ve her türlü özel teknik kurallarını koyar, yönetir, kontrol eder ve dopingle mücadele eder; Önemli Uluslar arası her yaş her kategori ile dünyanın en büyük takım oyunları Davis Cup ve FED Cup müsabakalarını düzenler. Ayrıca Olimpiyat Oyunları yönetimi ile en üst seviyede ilişkiler içindedir. 4 Grand Slams ise resmen ITF şampiyonalarındandır; Tenis oyununun yapısının devamlılığını sağlar; Tenisin her bakımdan gelişmesi için çaba harcar;
Tenisin dünya çapında yayılabilmesi için çalışır. Daha ne olsun?
Umarız tenisin özünle fazla oynamazlar...

SEZON SONU

24 yaşındaki İzmirli milli tenisçimiz Melis Sezer, Antalya'nın Manavgat ilçesinde düzenlenen Tennis Organisation Cup ITF turnuvasında çiftler kategorisinde kariyerinin şampiyonluk sayısını bu sefer Japon Muramatsu ile şampiyon olarak 30'a çıkardı.
Çağla Büyükakçay, 100.000 dolar ödüllü ITF Dubai turnuvasında İsviçreli Voegele'ye 2 sette mağlup oldu ve turnuvaya ilk turda veda etti.

Antalya'daki Tennis Organisation Cup Futures turnuvasına Özbek Sultanov ile katılan Gökberk Ergeneman, çiftler finalinde yenilerek iyi başladıkları turnuvayı ikincilikle bitirdi.

Genç ümitlerimizden Sepken, Amerika da Eddie Herr International 14 yaş turnuvasında TEK'lerde çeyrek final oynadı, çiftlerde ise Bulgar Radulova ile ikinci oldu.

TTF'nin 2017 Büyükler Türkiye Şampiyonası, 16-24 Aralık tarihleri arasında Adana Atlı Spor Kulübü'nde düzenlenecek.

Tribünleri dolduran turnuvalar

Bu yıl dünyada heyecanla milyonlarca insan tarafından izlenen 4 Grand Slam'i, uzak ülkelerden gelen ve büyük giriş ücretleri ödeyip canlı izleyenlerin sayısı 4'ü için 2 milyon kişi çok enteresan değil mi? Avustralya : 428 bin 763, Fransa/ Roland Garros: 472 bin, İngiltere/ Wimbledon:
473 bin 372, Amerika: En büyük katılım (siz düşünün artık) ve 50.4 milyon dolar ödül.

Yılın ITF şampiyonları

1998 yılından beri ilk defa İkisi de İspanyol olan Nadal ve Muguruza 2017 yılının ITF dünya şampiyonu olarak seçildiler. İspanyol tenisi için çok güzel bir seçim değil mi? Bundan önce ikisi de Amerikalı olan Sampras ve Davenport 1998 yılında dünya şampiyonu olarak seçilmişlerdi.

Federer 2017 yılında 7.kez 'İsviçre Spor Adamı' seçildi.

Dünya 1 numarası koltuğu, 1975'ten bu yana ikinci kez 2017 sezonunda kadınlarda 5 kraliçe değiştirdi

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA