• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Federer gibi olabilmek NECDET KESTELLİ

Federer gibi olabilmek

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.05.2018, 00:00

Biraz ara verilirse ve bir de bunun nedeni sakatlıklar ise geriye dönüş hiç de kolay olmuyor. Tenis nankör bir spordur:
Süreklilik olmayınca formda ve fit kalabilmek çok zordur. Nasıl hallediyor bilmiyorum ama Roger Federer gibi olmak gerekli her halde. Kaldı ki o bile zaman zaman zorlanıyor.

NADAL KENDİNE GELEMEDİ

Bakıyoruz toprak kralı Rafael Nadal uzun zaman kendine gelemedi. Djokoviç'de, Nishikori'de ve en son Wavrinka'da normale dönmek için çok zorlandılar. Wavrinka hala eski formunda değil. Tabii ki yaşlanma büyük bir etken, ancak maşallah yorumcularımız da aceleci ve hatta fazlasıyla gaddarlar. Biraz daha anlayış ve tolerans lütfen... Tenisçi olmak hiç de kolay değil!

TURNUVADAN TURNUVAYA

Sırtlarında çantaları ile turnuva turnuva dolaşan oyuncularımız, dünya sıralamalarında epey gerilerde de olsalar, puan mücadelesine devam ediyorlar. Çağla Büyükakçay ve Pemra Özgen İtalya da 25 bin dolar ödüllü oynuyorlar.
Yükselen yıldızımız Ayla Aksu bir numara Cem İlkel ile Özbekistan'da şanslarını arıyor. Berfu Cengiz Portekiz'de, Sarp Ağabigün ise Tunus'ta. Marsel İlhan ve Melis Sezer Antalya'da oynuyorlar. İpek Soylu ve Başak Eraydın yoğun antrenman programlarını gerçekleştirmekle meşguller.
Başarı yorulmadan elmiyor. Hepsine başarılar diliyorum.

KADINLARDA 1 NUMARA YARIŞI

Şampiyonu belirlemenin çok zor olduğunu biliyoruz. Her ne kadar, Navratilova'nın dediği gibi Halep en büyük aday gibi gözüküyorsa da beklentide olanlar az değil. Asıl hedef hem şampiyon olup hem de bir numara olmak galiba! Ayrıca sürprizlerin kapısı da hep açık. Wozniachy, Pliskova, Muguruza, Kerber, Kuznetsova ile Kvitova, Federer'in tüm zamanların en büyük oyuncusu dediği Serena ile yükselişe geçmiş olan Sharapova da, şampiyonluk yarışında olabilirler gibi. Geri dönüşler WTA'yı renklendirip canlandıracak anlaşılan. Sevinmek gerek!

COŞKUN GÜNER TURNUVASI

Evet bu güzel tenis aşığı adına gerçekleştirilen Coşkun Güner Veteran Turnuvası çok zevkli maçlarla devam ediyor. Özellikle yeni başlayanlar olarak adlandırılmış çoğu bayağı eski oyuncu olan 25+ oyuncularının maçlarındaki çekişme ve mücadele görülmeye değer. Bu gençler ilerde senyör olacaklarına göre sayıları da, Özellikle de benim gibi azılı veterancılar için senyörlerin geleceği için çok önemli ve sevindirici. Katılanlara başarılar diliyorum. Sevgili Güner'e ve Kültürpark Tenis Kulübü yönetimine çok teşekkürler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA