• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Djokoviç’in yeniden dirilişi NECDET KESTELLİ

Djokoviç’in yeniden dirilişi

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.08.2018, 00:00

Sırp yıldız Novak Djokoviç birara duraklama devrine girmişti ama Cincinnati Turnuvasında yeniden parlayışını ilan etti, finalde ezeli rakibi Roger Federer'i iki sette 6-4 ve 6-4 yenmesiyle son buldu ve bu başarısı daha çok konuşulacak.
Çünkü Wimbledon 2018'i Nadal'ı yenerek kazanmış olsa da bu turnuvada pek favori olduğu düşünülmüyordu. Ama maç sonrasında sakatlıklarından fiilen dönüşünün ortaya çıktığı gibi yıpratıcı bir hafta geçiren, 2 günde 3 maç oynama mecburiyetinde kalan Federer'in de buradaki 9. şampiyonluğunun önünü kesmiş oldu.
Novak burada çok büyük bir iş başardı ve bu kupayı fazlasıyla hak etti. Federer de Nadal da tarih yazdı ama, Novak Djokoviç açık dönemde hiçbir oyuncunun başaramadığını, seriyi tamamlayıp, 9 ATP Masters 1000 turnuvasını da kazanarak "the Career Golden Masters"'ı gerçekleştirmiş oldu. Zaten dört grand slam turnuvalarının hepsini en az bir kere kazanmışlık gibi müthiş bir başarısı daha vardı. Tek eksiği kaldı: Olimpiyat altın madalyası!

Yankı Erel'in önemli sınavı

2018 Wimbledon Gençler Şampiyonası'nda çiftlerde şampiyon olan milli tenisçimiz Yankı Erel'in Uluslararası Tenis Federasyonu ITF'in Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te bu sene 7-14 Ekim tarihlerinde üçüncüsü düzenlenecek olan 2018 Yaz Gençlik Olimpiyatlarına katılacağı kesinleşti.

Bertens mucizesi

Cincinnati Turnuvasının kadınlar kategorisinde Kiki Bertens, dünyanın (1) numarası Simona Halep'i 2-6, 7-6 (6), 6-2 gibi yakın bir skorla ve bir maç puanı çevirdikten sonra yenerek "the 2018 Western & Southern Open" şampiyonu oldu. Bu onun da 6. kariyer kupası oldu ve ilk on oyuncudan dördünü de yenerek dünya sıralamasında da 13. sıraya yükseldi.

İspanya'da Türk rüzgarı

Matadorlar ülkesinde Başak Eraydın esti. İspanya'da arka arkaya katıldığı 3. turnuva olan ITF 25.000 $ toplam ödüllü "Canaria Open"da 3. finalini oynadı ve buradaki üst üste 10. galibiyeti ile 2. şampiyonluğunu elde ederek WTA sıralamasında dünyanın ilk 200 oyuncusu arasına girdi. Bu başarısı onun 15. tek'ler şampiyonluğu oldu ve aldığı puanlarla Türkiye'nin de bir numarasına tekrar yükseldi. Yetkililerden, sevenlerinden ve medyadan hak ederek gördüğü büyük ve sıcak ilgi tenis adına hepimizi sevindirdi.
Yeni ve büyük başarılarla hepimizi daha çok gururlandıracağına inanıyor ve kendisini alkışlıyoruz. Tebrikler Başak'çım...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA