• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
En iyiler belli oldu NECDET KESTELLİ

En iyiler belli oldu

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.12.2018, 00:00

2018 yıl sonu WTA'nın, oyuncular tarafından seçilen başarı ödülleri sahiplerine tevdi edilmiştir. WTA Premier: Indian Wells, WTA Premier 5: Roma, WTA Premier: St. Petersburg, WTA International: Hong Kong. Turnuvalarının en başarılı turnuvaları oldu.
Kvitova, bu sene ve üst üste yedinci defa "Karen Krantzcke her bakımdan en iyi sporcu" ödülüne layık görüldü. Amerikalı Bethanie Mattek-Sands, kariyerinde ilk defa oyuncular ile ilgili çalışmalarından dolayı "Peachy Kellmeyer" ödülünü aldı.
İlk defa verilen senenin koçu ödülü ise Naomi Osaka'nın koçu olan Sascha Bajin Earns seçildi.
ITF tarafından da sekinci kez dünya tekerlekli tenis şampiyonu ve 22 kez grand slam turnuvası kazanmış olan 34 yaşında ki Japon Shingo Kunieda ödüllendirildi. Nihayet Serena Williams'ta ilk defa FORBES dergisi tarafından dünyanın en güçlü kadınları arasında ilk yüz arasında yer aldı

FEDERER'E REKOR DAYANMIYOR

Tenisin sembol ismi, yaşayan efsane Ropen Federer yine yeniden rekorları kırmaya devam ediyor.
İşte yeni bir Roger Federer rekoru.
Dünya ATP sıralamasındaki ilk yüz oyuncu arasında üst üste 1000 hafta yer alan ilk oyuncu. Daha da önemlisi 2001 yılından beri ilk 20 oyuncu arasında ki yerini hiç kaybetmedi. 19 senelik profesyonel kariyerinin 14 senesinin sezon sonlarını hep ilk üç içinde tamamladı.
İstikrar abidesi. En büyük olmanın gereği bu olmalı her halde! Roger Federer'in bu müthiş rekorları şapkamızı çıkarıp ayakta alkışlıyoruz.

FEDERASYONDAN GİZEMLİ DAVET

Hırvat tenisinin efsanesi ve Federer'in koçu olan Ivan Ljubicic geçtiğimiz günlerde Türkiye Tenis Federasyonu'nun davetlisi olarak ülkemize geldi. TTF'nin daveti üzerine gelen Ljubicic, çeşitli incelemelerde ve temaslarda bulunduğu öğrenildi. Ardından bomba ortaya çıkı. TTF başkanımızda Federer'i davet ettiklerini duyurdu.
Ortada fol yok yumurta yok ama bir davet var.
Acaba yine bir gösteri maçı mı planlanıyor.
Federer/Nadal mı?
Yoksa Federer/Cem mi? Yoksa Türk tenisine yeni bir "Lluis Brugera" gibi bir teknik direktör mü gelecek? Bekleyip göreceğiz. Ivan Ljubicic'in yapmış olduğu gizemli görüşmelerin somut adımları önümüzdeki günlerde netleşmesini bekliyoruz.

VETERAN AKDERE'YE YAPILAN ÇOK AYIP

Kendi imkanlarıyla, dünya da bayrağımızı sallandırarak başarıdan başarıya ve kategorisinde dünya zirvesine koşan Senyör milli oyuncumuz Sevtap Akdere hanımın Türkiye Tenis Federasyonu'ndan yardım talebi red edildi. Federasyon cüzi bir destek bile veremeyeceğini belirtti. TTF, bırakın yaptığı davetlerde ki "show" amacını, bu iki- üç günlük Ljubicic daveti için harcanan paranın küçük bir kısmını Sevtap Akdere aktarsaydı, milli sporcu bayrağımızı en üst seviyede gururla taşırdı.
Ancak yetkililer başarılı sporcuya yardım etmeyi istemedi. Bu ve buna benzer tenis başarıları hepimizindir ve katiyen küçümsenmemelidir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA