• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Wimbledon’un ardındaki gerçekler NECDET KESTELLİ

Wimbledon’un ardındaki gerçekler

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.12.2018, 00:00

Tenis Dünyası Dergisi'nin verdiği habere göre, dünyanın en prestijli geleneksel Grand Slam Turnuvası olan Wimbledon'un yapıldığı "All England Lawn Tennis Club", hemen yakınında ki 120 senelik "Parc Golf Club"'e ait 35 hektar araziyi 65 milyon sterlin karşılığında satın aldı.
Tenis adına belki çok sevindirici olsa da asırlık, böylesi güzel ve büyük bir spor kulübünün kemikleşmiş üyelerinin bu satışa oy çokluğu ile onay vermeleri çok şaşırtıcı. Belki her üye bu satıştan karlı çıkacak ama bu satış İngilizlerin gelenekselliklerine büyük darbedir. İçine girememiş olsam da yakından gördüğüm bu golf kulübü için üzülmedim diyemem.

HAKSIZLIK EDİLDİ

Çünkü üyelerin çoğunun yaşlanmış olmaları bu satış için bir neden olamaz. Arkadan gelen genç golfçulara haksızlık edilmiş ve bu spora büyük bir darbe vurulmuştur. Ben bunu sık sık duymaya başladığımız rant uğruna yıkılan kulüplerimizin durumuna benzettim ve irkildim. Umarım yeni bir akım haline gelmez ve spora hak ettiği önem fazlasıyla verilmeye devam eder.

KORTUN PARLAYAN GENÇLERİ

- Yılın en iyi yükselişini sergileyen oyuncumuz Yankı Erel Boğaziçi Üniversitesi'nin "2018 Spor Ödülleri" organizasyonu kapsamında "yılın en iyi çıkış yapan sporcusu" unvanına layık görüldü. Yankı Erel daha önce de asırlık Wimbledon Grand Slam Turnuvası'nın 'junior'lar kategorisinde çiftlerde şampiyon olmuş ve bayrağımızı göndere çektirmişti. Kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.
- Bu yıl 57. kez düzenlenen Orange Bowl 14 Yaş Altı Tenis Turnuvası'nda genç oyuncumuz Melisa Ercan hiç set vermeden finale yükseldi. Bu seviyeye kadar oynadığı 6 maçta kazandığı 72 oyuna karşılık sadece 20 oyun kaybetti.
- Kültürpark Tenis Kulübü'nün fırtınası Bora Akıcı Koza, Wos'ta oynanan 12 yaş milli erkek takımı seçmelerinde devleşerek uzak ara şampiyon oldu. Kızlarda ise Nisan Can şampiyon olarak Milli Takım'a seçildi. 14 ve 16 yaş seçmelerinde yeni milli olan sporcularımızı da kutlarım.

TTF'NİN HİZMET BEDELLERİ

TTF yönetim kurulu, kulüplerden talep edeceği 2019 yılı hizmet bedellerini zamlı olarak açıkladı. Yaşadığımız ekonomik ortamda tenisin olmazsa olmazları topları, raketleri, kordajları, ayakkabıları gibi gerekli malzemelerin fiyatları da çok artmıştı. Bırakın bireysel oyuncuları, kulüplerimizin yalnız alt yapı oyuncularının ihtiyaçlarını bile nasıl karşılayacaklarını merak ediyor, kara kara düşünüyorum. Devletin sporumuza desteğini arttırması artık şart olmuştur. Yoksa, zaten yaşamlarını zor idame ettiren kulüplerimizin, genç sporcularımızın gelişmeleri, hatta yaşamaları tehlikeye girecektir. En azından bazı yerlerden tasarruf edilip tüm sporumuz rahatlatılmalıdır.

2018 DÜNYA ŞAMPİYONLARI

"Rolland Garros" şampiyonu ve dünya 1 numarası 27 yaşındaki Simona Halep ITF Dünya şampiyonu seçildi. Erkeklerde ise bu unvan Djokoviç'in oldu. Bu unvanın bu sene ilk defa bir Grand Slam şampiyonu olan senelerin WTA bir numarası Caroline Wozniacky'ye verilmemesi ise şaşkınlık yarattı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA