• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yol kazası yaptık SELAHATTİN ERTAŞ

Yol kazası yaptık

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.06.2021, 00:00

Avrupa Futbol Şampiyonası başladı. Millilerimiz ne yazık ki İtalya karşısında tutunamadı çok kötü başlangıç yaptı. Yenilmek değil de belki de son on yıldır görmediğimiz bir mahalle takımı havasında görüntü çizmek herkesi üzdü. Galler ve İsviçre kaldı elimizde. Ben her iki maçtan en az bir galibiyet bir beraberlik bekliyorum. Bu da bize gruptan çıkmayı garantiler. Şimdi Milli ruh ile maçları heyecanla bekleyelim

BAŞKAN ALİ KOÇ İÇİN ZOR SEÇİM
Fenerbahçe hocasını arıyor. Spor basınımızda hergün değişik isim zikrediliyor. İşte adları sıkça geçenler: Andre Villas Boas (Portekiz), Rafael Benitez (İspanya), Ralf Rangnick (Almanya), Joachim Löw (Almanya), Paulo Fonseca (Portekiz), Roger Schmidt (Almanya), Jorge Jesus (Portekiz), Marco Silva (Portekiz), Lucien Favre (İsviçre). Fenerbahçe en çok Brezilyalı ve Alman hocayla uyumludur. Nedense Brezilya'nın hocası kalmamış gibi dönüp bakan yok. Yukarıdaki isimlerden sadece Löw merhem olabilir gibi. Benitez'i zaten başkan Ali Koç yalanlamıştı. Üç yıldır taraftarı hayal kırıklığına uğratan Ali Koç hiç maceraya girmemeli. Bu gidişle taraftar da tribündeki yerini alır. Aynı sıkıntılar devam ederse, artık sabrı kalmayanlar beyaz mendil sallarlar! Kariyeri şampiyonluklarla dolu, marka bir ismi getirmeli. Başkası macera olur!

ÇARPIK ORGANİZASYONLAR
Son zamanlarda çok şikayet telefonları alıyorum. Konu şu: Yetkisizlerin düzenlediği tuhaf organizasyonlar çoğaldı... Bunları denetleme zamanı geldi. Özellikle Antalya, İzmir merkezli hotellerde düzenlenen 8-14 yaş arası futbol turnuvalarını... Olabilir, güzel de olur ama bundan hiçbir resmi kurumun haberi yok. Veliler, "oğlum futbolcu olur " ümidiyle çocuklarını yolluyorlar.

EN VAHİM KISMI İSE
Götürenler yol parası, hotel ücreti adı altında binlerce lira topluyorlar! İşin en vahim kısmı ise, başlarında antrenör sandıkların kişilerin lisanslarının olmaması. Üzerlerine imitasyon Milli Takım, üç büyüklerin antrenör eşofmanları geçirenler dahi varmış! Lisanslı antrenörler ilkyardım kursu eğitimi alıyor.

KİMLERE EMANETLER?
Yani antrenörcülük oynayan kişiler çocuk sahada dili kaçsa, ayağı çatlasa, kırılsa nasıl müdahale edecek? Düşünün artık çocuklar kimlere emanet! Ancak çarpık organizasyonlara katılan takımların çoğu amatör kulüpler. Birileri ceplerini dolduracak diye yapılan; küçük, genç çocuklar üzerinden yapılan "ümit tacirliği" kontrol altına alınmalı. İşini bilerek, düzgün yapanlara hiç bir lafımız yok.

TEKNİK ADAM DEDİĞİN
Geçen hafta gördüğüm fotolu bir haber çok hoşuma gitti. Premier Lig bitmiş... 10 gün sonra Leeds United'in hocası Bielsa tatile gitmeyip U-11 takımının minik futbolcularına antrenman yaptırıyor. Kibirlilik yok, üşenmek yok tek derdi çocuklara futbolu sevdirmek. Aklıma bizim Süper Lig geldi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA