• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bir puan başarı ŞENOL KANTÜRK

Bir puan başarı

senol.kanturk@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.05.2018, 00:00

Göztepe bu sezon Avrupa Kupaları'na katılır mı katılmaz mı ? Öne sürülen, ismi sayılan adaylar arasında Göz-Göz'ler de var ya, bu büyük gurur. Futbol Lig Tarihimizi incelersek en büyük lige terfi eden takım ilk sezonunda bocalar.
Teknik Direktör uyum sağlamayabilir, alınan futbolcular verim veremez, defolular çıkar. Ama Göztepe, çiçeği burnunda bir ekip olarak, bırakın tehlikeli bölgede gezinmeyi, haftalarca zirvede mücadele ederek hayranlık uyandırdı.
Göztepe'nin Trabzonspor'la yaptığı 5.cilik yarışında Y.Malatyaspor'u yenmesi şarttı. Ama ilk büyük rakip hakem Hüseyin Göçek'ti. Bu sezon Göz-Göz'ün 6 maçını yönetmiş 8 puan kaybettirmişti, dün 10'a çıktı.
Kasımpaşa maçını hatırlayın, Demba Ba'nın harika golünü faul yaratarak saymamıştı. Dün gece de ilk yarıda Malatya'lı Chebake'nin, Sabri'nin kornerinden gelen topla açık elle oynamasına penaltı vermedi. Tamer Tuna'nın her maçtaki gördüğümüz sürprizleri dün de devam etti.
Scarione'yi tribüne yolladı, Traore'ye, Rotman'a, Demba Ba'ya da sanırım tepkilerden çekindiği için ancak 58.dakikada şans verdi. Sezon başından beri forma verdiği Gouffran'ı da ilk kez kesti. İlk yarıda Tayfur hiç yoktu, Ghilas ve Halil de etkisizdi.
Y.Malatyaspor kötü gününde yakaladığı Göztepe'yi elinden kaçırdı.
Direkten dönen toplar, Kosanoviç'in ikramını yan direğe nişanlayan Adem ve Beto'nun çizgiden çıkardığı topla Göztepe bir puana şükretti.

TARAFTAR ÇIKIP OYNAYACAK DEĞİL YA...

Göztepe sadece futbol takımıyla değil müthiş taraftarıyla da Türkiye'ye nam saldı. Maç şampiyon adayıyla olsun ya da iddiasız bir ekiple farketmez.
Türkiye'nin neresine giderse gitsin orayı sarı-kırmızıya boyayan bir aşıklar ordusu. Malatya maçı tribünler yine full'du. Böyle sevgiye bir galibiyet yakışırdı, futbolcular karşılık veremedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA