• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Göztepe’yi iyi tanıdılar ŞENOL KANTÜRK

Göztepe’yi iyi tanıdılar

senol.kanturk@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.05.2018, 00:00

Konya'da maç öncesi kenti gezerken, Konyalı'sı, diğer kentlerden maça gelen spor yazarları, TV yorumcuları Konyaspor'un Göztepe'yi rahat yeneceğini, çünkü Akhisarspor kupayı kazandığı için sarıkırmızılıların ligi 5. sırada bitirme şansının da kalmadığını öne sürüyorlardı. Bilmiyorlardı ki Göztepe'nin şanlı tarihinde öyle maçı iddiasız oynamak, yumuşak davranmak yoktur. Göztepe öyle bir ilk yarı oynadı ki Konyaspor'un dumanını çıkarttı. Kornerler, şutlar, futbolun tüm gereklerini sergiledi. Konyalı taraftar inanıyorum ki bu Demba Ba'yı kesin rüyalarında karabasan olarak göreceklerdir. Dahi santrfor, Konyaspor defansını hallaç pamuğu gibi attı. Topları göğsünde eritti, arkadaşlarına asist yaptı, nefis şutlarla kaleci Serkan'ın yüreğini ağzına getirdi, ikinci yarıda da golünü çaktı. Demba Ba, Konya'da şov yaparken hem Eto'o'ya, hem de eski Göztepeli Jahovic'e, "En büyük benim" dedi. Serkan'ı geçen bir topu da Ferhat boş kaleden çıkardı. Poko, Castro ve Halil de sürekli rakibi tehdit ettiler. Hakemin Halil'e gösterdiği bedava karta üzüldüm.
G.Saray maçında oynasaydı ne güzel olurdu?

ÇIĞRINDAN ÇIKTI

Konyaspor koca 45'te bir kez bile bariz gol pozisyonu yaşayamadı.
Ama ikinci yarıda yenik duruma düştükten sonra netice için her yola başvurdular. Kafayla kesilen topa bile penaltı istediler, sürekli hakemle oynadılar ve beraberlik golünü sonunda buldular.
Maç berabere bitti, Konyaspor kurtulur mu kurtulmaz mı bilemeyiz ama, Göztepe sahadan başı dik, gururlu ayrıldı. Her hafta yazıyoruz Tuna'nın ilginç kadro tercihi var diye. Bu kez de son maçların kahramanı, 2 gol atan, Ghilas'a gol attıran 24 yaşındaki Ngando'yu kesti, haftalardır oynatmadığı 37 yaşındaki Selçuk'u oynattı. Göztepe en büyük ligdeki bu ilk sezonunu tehlikeden uzak, 49 puanı şimdiden alarak götürüyor ya ne müthiş bir başarı. Peşinden yağmur, çamur, kar demeden her yere koşan bu muhteşem taraftar, gönül verdiği bu takımla nasıl gururlanmasın ki.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA