• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
8 Mart ve üç aylar ARZU GÜNAYDIN

8 Mart ve üç aylar

arzu.gunaydın@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.03.2019, 00:00

Kız çocukları...
Hepsi bir peri kızı adeta. Narin, sevecen, sevimli. Çok da güzeller...
Varlıkları ile dünyayı güzelleştiriyorlar.
Gelecekte daha da fazlasını yapacaklarının bilinciyle elbette.
Tıpkı erkek çocukları gibi.
Fırsat verildiğinde erkekler kadar başarılı...
Ya da 'erkekler kızlar kadar başarılı'mı demeliydim? Söylemek istediğim, cinsiyet belirterek değil de 'insan'olarak değerlendirebilmek önemli.
Yapılan işin değeri ölçülürken cinsiyet teraziye konmamalı..

POZİTİF AYRIMCILIK
Pozitif ayrımcılık ifadesini sevemedim bir türlü... Her ayrımcılığa karşı olmalı insanoğlu. Oradaki pozitif kelimesi bile alt metindeki kadına hakareti örtemiyor. Ayrımcılığın pozitifi olamıyor neticede. Kadın destek almadan başaramaz algısı oluşuyor sanki bu ifadeyle.
Halbuki kadın güçlüdür... Kadın akıllıdır. Kadın istedi mi başarır. Tıpkı erkek gibi...
Yeter ki engel olunmasın. Sadece kadına değil, erkeğe de...

KOZA VE KELEBEK
Kadın üretir, her ne kadar tüketim suçlusu olarak görülse de.. Evde üretir, işte üretir, anne olur yine üretir. Takdir beklemeden, öylesine, kendiliğinden... Doğasında vardır üretmek... Bu sayede ayakta kalmayı da iyi bilir aslında. Kadın güzelleştirir: İşini,evini, dünyayı...Kadınlar günü vesilesi ile başarılı kadınlar çokça gündeme geldi bu günlerde.
Siyasette, bilimde, tarlada, evde üreten kadını hatırladık. Hepsinin ayrı bir ilham kaynağı olduğunu gördük. Umut oldu mu insanda,hedef koydu mu başarı kaçınılmaz oluyor.Kadında da erkekte de... Kabuğundan çıkmaya çalışanlara umut oluyor başarılı kadınlarımız. Özellikle aşırı korumacılıkla sarılıp sarmalanmış, kanatlarını kullanamaz hale gelmiş kızlarımıza. Kozalarından çıkıp kelebek olmalarında doğru rol modeller büyük önem teşkil ediyor. Hedeflerine kilitlenmişken ruhlarını da duyabilmeleri çok önemli. İçimizden ya da dışarıdan gelen gücü hissedebilmeli. Bütünlüğü görüp kendini keşfedebilmeli. İşte tam o noktada iç ve dışın aslında aynı olduğunu görebilmeli.
Demem o ki, maneviyatını da tamamlayabilmeli.
Böylece benmerkezci düşünmeyen, maddeye verdiği değeri insandan esirgemeyen bireyler yetiştirebileceğiz. Dünya daha yaşanılır olabilecek yani.

BİLİM VE MANEVİYAT
Öyleyse eğitimde pozitif bilimselliğin maneviyattan uzaklaşmak anlamına gelmediği tekrar hatırlanmalı. Böylece materyalist dünyanın buhranlı havasından çocuklarımızı kurtarabileceğiz. Kız erkek demeden...
Bağımlılık sorunu da büyük oranda çözülebilecektir bu şekilde. Kadın dedik, maneviyata geldik. İkisinin birbirinden ayrılması çok da mümkün olmuyor... Öyleyse tüm kadınların üç aylara girdiğimiz günlere denk gelen kadınlar gününü kutlayalım bu vesile ile..Pozitif de olsa, ayrımcılığa karşıyız desek de...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA