• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kurda aşağı yönlü seyir devam edebilir BİLAL DOĞAN

Kurda aşağı yönlü seyir devam edebilir

bilaldoganodak@hotmail.com Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.12.2018, 00:00
Kredi Derecelendirme Kuruluşu JCR Başkanı Orhan Ökmen, Türkiye'de finansal koşulların verimsiz ve anlamsız bir şekilde sıkılaştığını, kredi koşullarında normale dönüş süresi ve içeriğinin ekonomik faaliyetlerin düzelmesi açısından oldukça önem arz ettiğini deklare etti. Diğer kredi derecelendirme kuruluşu Fitch ise Türkiye için 2019 yılında 3 Mayıs ve 1 Kasım tarihlerinde 2 planlı değerlendirme yapacağını açıkladı.
Bunun dışında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Suriye'den çekilmesi ile ilgili ABD ile koordineli hareket etmeleri gerektiğini ve ABD'nin kararını memnuniyet ile karşıladıklarını dile getirdi. Yurtiçindeki veri akışında Tüketici Güven Endeksi, Aralık ayında Kasım ayına göre yüzde 2,3 oranında azalış kaydederek 58.2 olarak açıklandı. Son FED projeksiyonlarında aşağı yönlü revize edilen büyüme rakamlarının ardından gelen ilk nihai büyüme verisinde ABD'nin 3. çeyrekte yüzde 3.4 büyüme göstererek beklentileri gerçekleştiremediği görüldü.

EURODA ZAYIFLAMA
İtalya bütçe meselesinin tatlıya bağlanması ile güçlenen Euro varlıkları geçtiğimiz hafta FED'in zayıf projeksiyonlarından destek bulmuştu. Haftanın son işlem gününde Euro Bölgesi'nde takip ettiğimiz ekonomik verilerden; Almanya GFK Tüketici Güveni beklentilerin üzerinde gerçekleşme gösterirken, Fransa'nin 3.çeyrek büyümesi ise bir önceki çeyreğe göre zayıflamaya işaret etti ve euroda zayıflamaya neden oldu.
ABD'de ise piyasalar açısından çok daha önemli veriler açıklanırken; ülkenin büyüme oranı beklentilerin altında kaldı.
Dayanıklı mal siparişleri ve enflasyon görünümü açısından önemli olan kişisel tüketim harcamaları endeksleri karmaşık bir görüntü çizdi. Günün kalanında, tüm bu verilerin yansımalarının yanı sıra; Euro Bölgesi, ABD ve küresel taraftan gelebilecek önemli haber akışları da takip edildi.

5.15 ANA DESTEK OLDU
FED'in 2019 faiz artırım tahminlerini düşürmesi ve ABD'nin Suriye'den çekilmesi sonrası güçlenen TL pozitif fiyatlamalar, TCMB nin PPK tutanaklarında sıkı para politikasına devam mesajını yinelemesi ile devam etti. Kurda aşağı yönlü seyrin devam etmesini bekliyoruz.
Teknik açıdan 5,2950 ara desteği altında yapılan negatif kapanışla 5,2089 ve devamında 200 günlük ortalaması olan 5,15 seviyeleri kademeli hedefler olarak görünüyor. 200 günlük ortalama 5,15 seviyesini yukarı yönlü pozisyon alınabilecek ana destek olarak takip ediyoruz.
Yukarıda 5,2950 ara direnç konumuna geçerken, 5,3510-5,3730 seviyeleri ise önemli dirençler olarak takip edilmelidir.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA