• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Siyahi değil kadın olduğu için öldü BURCU ILGIN

Siyahi değil kadın olduğu için öldü

burcu.ilgin@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.05.2023, 00:00
Güney Afrika'daki Gabon'dan Karabük'e üniversite okumaya gelen Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga ismini duymayan yoktur. Önce Dina'nın Filyos çayında cesedi bulundu, sonra da olay gecesi çıplak ayak sokakta koşuşu ve arkadaşlarının ifadeleri verildi haberlerde. Belli ki Dina, cinayet kurbanı.
Dina'nın ailesi cenazeyi teslim almak için Türkiye'ye geldi. Bu gelişmenin ardından ise hem ailenin hem de Gabon Cumhuriyeti Devleti Büyükelçiliğinin avukatı olan Kerim Bahadır Şeker dosyadan feragat ettiğini bildirdi.
Nedenini ise şu sözlerle açıkladı: "Aile olayın nasıl gerçekleştiğini bilmemesine rağmen hayatını kaybeden kız çocuğunun siyahi olduğu için öldürüldüğünü ileri sürdü.
Ben ilk günden beri kendilerine; "Arabaya binen beyaz bir kız da olsaydı sonu aynı olacaktı" diye defalarca söylememe rağmen;
Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne karşı saldırı amacı güden organizasyonlara inanıp, bizim emeklerimizi, çabalarımızı hiçe saydılar."

ÖNEMLİ OLAN KATİLİ BULMAK
Türkiye'de siyahilere karşı sistematik bir ırkçılık olayına ben henüz hiç rastlamadım. Bizde siyahilere karşı ırkçılığın boyutu bir çocuğun "Anne bu abi/abla neden kara?" demesi boyutunda.
Onun sebebi de fazla siyahi görmemeleri.
Türkiye'de öldürülen siyahi genç kız sayısı 1, bilemedin 5. Ama beyaz kadınlar her gün öldürülüyor. Yani Türkiye'de ırkçılık yok ama kadın cinayeti maalesef var.
Yani ben de Dina'nın siyahi olduğu için değil kadın olduğu için öldürüldüğünü ve bu cinayeti siyasi malzeme yapmak yerine o gencecik kızı öldüren katili bulmaya yoğunlaşılması gerektiğini düşünüyorum.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA