• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Plakseverler bir araya geliyor ÇAĞRI ZORER

Plakseverler bir araya geliyor

cagri.zorer@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.02.2019, 00:00

Plaklar, dijitalleşen dünyada her ne kadar eski popülerliğini koruyamasa da günümüzde hatırı sayılır bir kitleye sahip olduğu su götürmez bir gerçek. CD ve kaset satışları her geçen yıl düşüşünü devam ettirirken stream müzik piyasası tam tersi bir grafikle büyümeyi devam ettirdi. Plaklar ise, sessiz sedasız kendi yağında kavruluyor.
PLAK DÜKKANLARI
Plakseverler, her ne kadar forumlarda ve sosyal medya gruplarında birbirleriyle iletişim kurup etkinlikler düzenlese de, bu organizasyonlar farklı hobilerin büyük etkinlikleriyle karşılaştırıldığında aynı tadı vermiyor. Sevdiği müziği plaktan dinlemeyi tercih edenler için de tüm dünyada kutlanan büyük bir etkinlik var aslında.
2007'den bu yana her Nisan ayında kutlanan Record Store Day, tam da plakseverlerin kendi topluluklarıyla bir araya gelmek için aradığı fırsat. Bu yıl 11. kez düzenlenecek olan Record Store Day, her ne kadar batıdaki organizasyonlar kadar ses getirmese de ülkemizde de gerçekleştiriliyor. 13 Nisan'da müzisyenlerin ve müzikseverlerin beraberce kutlayacağı RSD, dünyanın her yerinde bağımsız plak dükkanlarında gerçekleştiriliyor.
Amaç da zaten bu dükkanları destelemek ve plaka olan ilgiyi artırmak.
McCREADY SÜRPRİZİ
Zamanla daha çok ilgi gören Record Store Day, son yıllarda etkinliğin popülaritesini daha da artırmak adına ünlü müzisyenlerden birini "Elçi" olarak seçiyor. Organizasyonun kurucu isimlerinden Carrie Colliton yaptığı açıklamayla bu yılki elçinin Pearl Jam grubunun gitaristi Mike McCready olduğunu duyurdu. Tam anlamıyla bir plak koleksiyoneri olan McCready seçimi hemen hemen her kesimden memnuniyetle kabul görmüş durumda.
12 yaşından bu yana plak toplayan McCready de, plak dükkanlarının hayatında önemli bir yeri olduğunu söylüyor. Ünlü gitarist, 13 Nisan'da sürpriz bir dükkanda müzikseverlerle buluşacak. Etkinliğin gerçekleşeceği tüm plak dükkanları Record Store Day sitesinde listendi ve ülkemizden de beş plak dükkanı etkinliğe ev sahipliği yapacak. İlgililerine duyurulur.
Weezer'ın yeni klibi gülümsetiyor
Toto'nun Africa'sını yeniden yorumladıktan sonra tamamı cover'lardan oluşan bir albüm yapan Weezer, Take on Me'ye çektiği kliple yine farklı bir işe imza attı. 80'lerde ve ev ortamında mütevazi bir şekilde müzik yapan ergenlerin yer aldığı klip ilk bakışta ilgi çekici gelmese de klipteki vokalin aslında Stranger Things dizisinde Mike karakterine hayat veren Finn Wolfhard olduğunu görünce benim için işler değişti. Finn Wolfhard oyunculuk dışında müzikle de ilgilenen çok yönlü genç bir yıldız. Gerçek hayatta Calpurnia adında bir grubu olduğunu biliyordum ama amatör seviyede olduklarını görünce uzun zaman önce takibi bırakmıştım. Aradan geçen sürede Calpurnia almış yürümüş, YouTube'da milyon izlenme eşiğini geçen bir ekibe dönüşmüş.
Bu arada tahmin edebileceğiniz gibi Weezer'ın klibinde yer alan diğer karakterler de Wolfhard'ın grup arkadaşları. Klibin 80'lerde geçmesi de Stranger Things'e gönderme yaparak ayrıca gülümsetiyor.
Weezer'ın yeni cover albümünü ya da Finn Wolfhard'ın grubunu fark etmemiş olanlara göz atmalarını öneririm.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA