• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
FETÖ’nün Akşener planı da hüsranla biter ERHAN GÜLENÇ

FETÖ’nün Akşener planı da hüsranla biter

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.08.2017, 00:00

Türkiye'yi işgal girişiminde başarısız olan FETÖ ve dış güçler, umutlarını sahaya sürdükleri Meral Akşener'e bağladı. Bu yüzden Akşener etrafında bir rüzgar oluşturulmaya çalışılıyor. FETÖ ile söylem birliği içindeki CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bile Akşener'i parlatmak için seferber oldu.
Kılıçdaroğlu, önceki akşam canlı yayında Akşener'e övgüler dizdi. Akşener için "Boşluğu doldurabilirse Türkiye bugün içinde bulunduğu girdaptan kurtulabilir" ifadesini bile kullandı.
Siyasi rakibi olması gerekenKılıçdaroğlu'nun bile böylesi destek verdiği Akşener ve onu sahaya süren güçler başarılı olabilir mi?
Ben kişisel olarak buna hiç ihtimal vermiyorum.
Çünkü, birincisi Akşener, bu saatten sonra ne yaparsa yapsın, ne kadar inkar ederse etsin Türk milletinin çok büyük bölümünü, FETÖ'yle bağı olmadığına ikna edemez. Akşener'in FETÖ ile bağı olduğu algısı bırakın silinmeyi her geçen gün biraz daha belirginleşiyor.

DESTEK Mİ ENGEL Mİ

İşte, dün ortaya çıkan gerçek.
Meral Akşener'in Cumhurbaşkanlığı adaylığının FETÖ tarafından yıllar önceden planlandığı deşifre oldu. ABD'ye kaçan FETÖ tetikçisi Emre Uslu'nun 2013 yılında Meral Akşener'in sosyal medyada Cumhurbaşkanı adayı olması yönünde paylaşımlarda bulunduğu ortaya çıktı.
FETÖ, Akşener'i destekliyor ama O'nun başarılı olmasının önündeki en büyük engeli de bu destekle bizzat kendisi oluşturuyor.


BAŞARISI YOK

İkincisi, Akşener'in bugüne kadar hiçbir siyasi başarısı yok.
Tansu Çiller'in Başbakanlığı döneminde İçişleri Bakanlığı görevine getirilmesinin arkasında bile FETÖ'nün desteği olduğu biliniyor. 20 yılı geçen siyasi hayatında dikili tek bir eseri bile olmayan Akşener, milleti ileride güzel işler yapacağına nasıl ikna edecek? Neyi gösterip de "İşte bugüne kadar yaptıklarım, bundan sonra yapacaklarımın teminatıdır" diyebilecek.
Ayrıca, Akşener bugüne kadar MHP için "bir bölen" olmanın ötesine geçecek bir siyasi söylem de ortaya koyamadı.
Akşener ve beraberindekiler ortaya "Milli merkezde olacağız" diye bir şey attılar. Ancak, siyasette böyle bir merkez olmadığını kendileri de iyi bildikleri için bu söylemin içini dolduramadılar.
Akşener'in hareketine bugüne kadar MHP dışından önemli bir ismin katıldığını gördünüz mü? Sağa dön eski MHP'li, sola dön eski MHP'li. O yüzden Meral Akşener, Ümit Özdağ ve Koray Aydın gibi isimlerle kurulacak yeni parti MHP dışında başka hiçbir partiden oy alamaz. Bir miktar CHP seçmeninden alır o kadar. AK Parti ve HDP tabanından tek bir kişinin bile Akşener'in partisine oy vereceğini sanmıyorum.

AK PARTİ'YE YARAR

Bu durumda MHP'nin oyları bölünür. Böylece de hem MHP, hem de Akşener'in partisi yüzde 10 barajının altında kalır ve Meclis'e giremez.
Bu da en çok kime yarar? Tabi ki, AK Parti'ye. Çünkü MHP'nin oyunun yüksek olduğu illerde AK Parti'nin oyu da yüksek. Bu da MHP ve Akşener'in partisi Meclis'e giremeyince, onların yerine AK Parti'nin aday göstereceği isimlerin seçilmesi anlamına geliyor.
Yani anlayacağınız, 15 Temmuz'daki Türkiye'yi işgal girişiminde hüsrana uğrayan FETÖ ve dış güçler, Akşener'le de hüsrana uğramaya mahkum. Üstelik, Akşener'i sahaya sürerken amaçladıklarının aksine AK Parti'nin daha da güçlenerek Meclis'e girmesine katkıda bulunacaklar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA