• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ABD artık kararını vermeli ERHAN GÜLENÇ

ABD artık kararını vermeli

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.09.2017, 00:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamalar arasında ABD'yle ilgili de çarpıcı bir değerlendirmede bulundu. Erdoğan, Mayıs ayındaki ABD gezisinde kendisini PKK'lılardan koruyan korumalarına bu ülkede dava açılmasıyla ilgili bir soruyu cevaplarken "Amerika'daki bu gelişmeler iyi gelişmeler değildir. Hala FETÖ çetesinin koruma altında olduğu bir ülkedir Amerika.
Bölücü terör örgütü PKK'nın adeta koruma altında olduğu bir ülke konumuna düşmüştür Amerika. Ben Amerika'nın tüm bu gelişmeler karşısında ne yapmak istediğini anlamakta zorlanıyorum" ifadelerini kullandı.
Erdoğan'ın bu sözleri ABD'nin Türkiye'ye yönelik iki yüzlü tavrını bir kez daha gözler önüne serdi.
Türkiye, müttefiklik ilişkisi çerçevesinde ABD'ye her istediğinde destek oluyor.
Örneğin, ABD'nin bugün Ortadoğu'daki en önemli harekat merkezlerinden biri İncirlik'te bulunuyor. Ancak, Türkiye'nin tüm iyi niyetine rağmen ABD, bir yandan Türkiye ile dost görünürken, diğer yandan can düşmanlarımız FETÖ ve PKK'nın Suriye kolu YPG'ye tam destek veriyor.

HAİNLERİ BESLİYOR

15 Temmuz'da Türkiye'yi işgal girişiminde bulunan FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen ve üst düzey yöneticileri, ABD'de barınıyor. ABD, tüm girişimlerimize, sunduğumuz tüm delillere rağmen bu alçakları Türkiye'ye iade etmiyor, aksine besliyor. Bu alçaklar, Türkiye'ye karşı hainliklerini ABD'de rahatça sürdürüyor. ABD, bu tavrıyla FETÖ'nün CIA tarafından kurulup kullanıldığı, 15 Temmuz'un da CIA desteğiyle yapılmış bir darbe girişimi olduğu yönündeki iddiaları da üstü kapalı bir şekilde kabul ediyor.
Öte yandan ABD, Türkiye'nin tüm itirazlarına rağmen PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG'yi silahlandırıyor. Her gün yüzlerce TIR dolusu silahı, bu teröristlere gönderiyor. Bugüne kadar YPG'ye verilen silah miktarının 1300 TIR'ı geçtiği belirtiliyor.
Türkiye bu desteğe tepki gösterince de ABD, YPG'nin ismini bir anda Suriye Demokratik Güçleri (SDG) olarak değiştirtip Türkiye'yi bir çocuğu kandırır gibi kandırmaya çalışıyor.
Bu arada, ABD'nin YPG'ye verdiği bu silahların bazıları Türkiye'de eylem yapmaya çalışan PKK'lılarda ele geçirildi.
Bu silahların fotoğrafları geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye gelen ABD Savunma Bakanı James Mattis'in önüne konuldu ama silah sevkiyatı durmadı.

YENİ İŞGAL GİRİŞİMİ

Bu silahların Suriye'de işi bittikten sonra Türkiye'ye yönelik bir saldırıda kullanılmayacağının bir garantisi de yok. Bazı köşe yazarları, bu silahların ileride Türkiye'yi işgal girişiminde kullanılacağı iddialarını bile ortaya atıyor. Türkiye'de 15 Temmuz'da başarılamayan işgalin bu silahlarla bir kez daha deneneceği öne sürülüyor.
Tabi, bunlar çok uç iddialar olsa da Türk halkının ABD'ye güveni giderek düşüyor.
Pew Research Center tarafından yapılan araştırmaya göre, dünya üzerinde ABD'yi en büyük tehdit olarak gören ülke yüzde 72 ile Türkiye oldu.
Artık, ABD'nin Türkiye ile ilgili seçimini yapma zamanı geldi. Eğer, Türkiye'yi müttefik ve stratejik ortak olarak görüyorsa, FETÖ ve PKK'ya verdiği desteği bir an önce kessin. Ya da artık kartlarını daha açık oynasın. Çünkü, bıçak kemiğe dayandı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA