• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Meczup teröristler ülkesi ABD ERHAN GÜLENÇ

Meczup teröristler ülkesi ABD

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.11.2017, 00:00

Dünyaya terör pompalayan ABD, bugün ektiğini biçiyor. Daha geçen ay Las Vegas'ta 58 kişinin öldürüldüğü konser saldırısının ardından şimdi de Teksas'ta 26 kişinin hayatını kaybettiği kilise katliamı yapıldı.
Bu tür olaylarda saldırgan Müslüman ise, hemen "Bu bir terör olayı" diyen ABD yönetimi ve medyası, saldırgan Müslüman olmayınca bir türlü olayı bir terör saldırısı olarak nitelendiremiyor.
Las Vegas katliamındaki saldırgan için de ısrarla 'terörist' nitelendirmesi yapmadılar, Teksas'taki saldırgan için de yapmıyorlar. Başkan Donald Trump da saldırgan için "meczup" ifadesini kullandı. Ancak, Trump çok doğru bir söz söyledi ve "Ülkemizde akıl sağlığı sorunu had safhada" dedi.
Onlar adını koyamasa da bugün yaşadıkları bir yeni nesil terör olayıdır.
Kaynağı da Trump'un işaret ettiği toplumlarındaki ruh sağlığı sorunudur.
Onların dünyanın tek süper gücü olarak Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde kurduğu, eylem yaptırdığı terör örgütleri klasik terörün parçalarını oluşturuyor.
ABD bu terör örgütleriyle güçsüzleştirdiği ülkelerin sömürdüğü kaynaklarını kendi toplumuna aktarıyor.
Sömürü parasıyla semirtilen ve tek motivasyonu tüketim olan kendi toplumu ise, giderek hastalanıyor. Sonra da içlerinden "bireysel terörist"lere dönüşen meczuplar türüyor. Yani dünyaya terörü pompalayan ve bu şekilde ülkeleri sömüren süper güç, dünyada ektiğini kendi içinde "yeni nesil terör" olarak biçiyor.
Bakıyorsunuz bir gün biri konseri tarıyor, ertesi ay başka biri kiliseyi...
Onların bunu terör olarak tanımlamaması da gerçeği değiştirmiyor.
Hiç olmazsa ABD'nin terör pompaladığı ülkeler karşılarında somut bir terör örgütü buluyor. Oysa kendisi, meczuba dönüşmüş öz teröristlerinin bu tür saldırılarına karşı eli kolu bağlı ve çaresiz bekliyor...

KOCAOĞLU VE YÜKSEL, EROL'A OPERASYON MU YAPTI?

İzmir Bayındır'da CHP'li ilçe belediyesinin satışa çıkardığı köy arazisini CHP'deki en güçlü isimlerden biri olarak gösterilen PM Üyesi Gürsel Erol'un oğlunun şirketinin satın almasıyla yaşanan skandalın yansımaları sürüyor. Hangi açıdan bakılırsa bakılsın mazur görülemeyecek bu skandal, önümüzdeki aylarda il ve ilçe kongelerini yapacak ve ardından da yerel seçimlere hazırlanacak CHP İl Örgütü'nde kulisleri hareketlendirdi.
Kulislerde bir çok iddia konuşuluyor.
Bunlardan birine göre ise, Bayındır skandalı İzmir'de gerek önümüzdeki günlerde yapılacak il ve ilçe kongreleri, gerekse 2019 adaylarının belirlenmesinde etkin olması beklenen Gürsel Erol'u yıpratmak için bizzat CHP'liler tarafından gündeme getirildi. Aynı iddiaya göre, bunun arkasında da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ekip arkadaşı olan İl eski Başkanı Alaattin Yüksel var.
Amaçları ise, il kongresi ve yerel seçimde belediye başkan adaylarının belirlenmesinde Gürsel Erol'un etkisini azaltmak, Kocaoğlu'nun yeniden adaylığının önüne engel çıkma ihtimallerini yok etmek.
Tabi bunların hepsi iddia...
Üçlünün arasında bugüne kadarki yakın ilişkiye dikkat çeken birçok partili, bu iddianın doğru olamayacağını söylüyor.
Ancak, şurası kesin ki... CHP'de kongreler ve yerel seçimlerdeki aday belirleme süreci yine çok hareketli geçecek ve yine hesaplaşmalara sahne olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA