• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir’de 3.1 milyonluk yolsuzluk yargıda ERHAN GÜLENÇ

İzmir’de 3.1 milyonluk yolsuzluk yargıda

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.07.2019, 00:00

İzmir'de CHP'li Buca Belediyesi'nde 31 Mart seçimleri öncesinde '3.1 milyon liralık asfalt skandalı' patlamıştı. İlçe Mal Müdürlüğü ve Kaymakamlığı'nca Murat Marangoz isimli belediye çalışanının ihbarı üzerine yapılan incelemede Buca Belediyesi'nde 200 TIR'lık asfalt malzemesinin alınmadığı halde alınmış gibi gösterildiğine yönelik bulgulara ulaşılmıştı. Ayrıca, iş bitiminde ihaleyi alan iki firmaya yüzde 20 iş artışına gidildiği fakat bu artışla öngörülen işin de yapılmadan ihaleyi alan firmalara ödeme yapıldığının belirlendiği kaydedilmişti.
Buca Kaymakamlığı, kamunun 3.1 milyon lira zarara uğratıldığı öne sürülen olayla ilgili dönemin Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Gündüz, dönemin Fen İşleri Müdürü Serkan Gündüz ile 4 belediye görevlisi hakkında soruşturma izni vermişti. Bu skandalla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

İTİRAZ REDDEDİLDİ

Hakan Gündüz ve Serkan Gündüz ile diğer belediye çalışanları, Kaymakamlığın verdiği 'soruşturma izni kararının' iptali için Bölge İdare Mahkemesi'nde itirazda bulundu. İtirazı inceleyen 1.
İdari Dava Dairesi Başkanlığı, Hakan Gündüz, Serkan Gündüz ve diğer belediye çalışanlarıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma yapılmasını gerektirecek nitelikte yeterli ve makul şüphe bulunduğuna karar verdi.
Yani, iddialar artık Cumhuriyet Savcılığı'nca soruşturulacak. Son kararı yargı verecek. Bugün Buca Belediyesi borç batağında yüzüyor. Belediyenin 500 milyon liradan fazla borcu olduğu öne sürülüyor.
Belediye borç batağına sürüklenirken halkın parası bu şekilde 'iç edildiyse' yargı bunun hesabını mutlaka soracaktır.

ÖDÜLÜ KOVULMAK OLDU

Bu arada skandalı ortaya çıkaran dönemin belediye asfalt kontrolörü Murat Marangoz'un başına gelenleri geçtiğimiz haftalarda bu köşede kaleme almıştım. Maalesef Marangoz, Buca Belediyesi'nin CHP'li yeni Başkanı Erhan Kılıç tarafından işten çıkarıldı.
Yani böyle önemli bir skandalı ortaya çıkarmanın ödülü işten çıkarılmak oldu.
Umarız bu hatadan da dönülür.

İŞTE BM'NİN KİRLİ YÜZÜ

Türkiye yıllardır Birleşmiş Milletler'deki (BM) adaletsizliklere dikkat çekiyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Dünya 5'ten büyüktür" diyerek sistemin yanlışlığını ısrarla vurguluyor. İşte bu çarpık yapıya sahip BM, şimdi Türkiye'de binlerce kişiyi katleden terör örgütü PKK/YPG'yi doğrudan muhatap aldı. Terör örgütünün arkasına saklandığı SDG isimli yapı ile Cenevre'de gizli bir anlaşma imzaladı.
Neymiş, PKK/YPG bünyesindeki çocuk savaşçıları bırakacakmış.

HAKLILIĞIMIZ GÖRÜLDÜ

Türkiye, yıllardır bu örgütün çocukları zorla veya kandırarak savaştırdığını belgeleriyle ortaya koyarken dünya üç maymunu oynuyordu. Bu anlaşmayla terör örgütü, bu insanlık suçunu işlediğini de itiraf etmiş oldu. BM, bu anlaşmayla ABD'nin binlerce TIR silahla beslediği PKK/YPG'nin meşruiyetini daha da güçlendirdi.
Bu BM tarafından üyelerinden biri olan Türkiye'ye ihanetten başka bir anlam taşımıyor. Bu kirli işbirliği, Türkiye'nin BM'ye yönelik eleştirilerinde ne kadar haklı olduğunu da bir kez daha gösterdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA