• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sosyal medyada ‘kışkırtma’ tatbikatı ERHAN GÜLENÇ

Sosyal medyada ‘kışkırtma’ tatbikatı

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.07.2019, 00:00

Sosyal medya önceki akşam yaşanan yalan haber fırtınası ile çalkalandı. ABD Başkanı Trump'ın öldüğünden İran'ın saatler içinde vurulacağına, Amerikan-Rus Savaşı çıkacağından Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un uçağının düşürüldüğüne kadar yalan yalan üstüne söylendi. İş, uzaylıların dünyayı istila ettiğine kadar vardırıldı. Bu süreçte klasik medya ise daha tutarlı bir sınav verdi ve bu yalan haberlere birkaç küçük örnek dışında yer vermedi.

BÜYÜK DEZENFORMASYON

Sosyal medya güvenilir haber kaynağı olma konusunda bir kez daha sınıfta kalırken insanlar birkaç saatlik heyecan fırtınasına esir düşmüş oldu. Bu durum sosyal medyanın halkı kışkırtmak için nasıl bir manipülasyon aracı olarak kullanılmakta olduğu gerçeğine bir kez daha dikkat çekti. Teknoloji yazarı Serdar Kuzuloğlu'nun bu yalan fırtınasının ardından yaptığı uyarı çok çarpıcı: "Son birkaç saattir yaşanan twitter eksenli yanıltıcı haber dalgasında gördükleriniz, ileride farkına bile varmadan içine düşeceğiniz çok daha büyük bir dezenformasyon, yönlendirme ve kışkırtmanın tatbikatıdır. Kuklacıların staj merkezi olmuş buralar.
Her rüzgara kapılmayın." O yüzden sosyal medyada okuduğunuz bir haberin doğru olup olmadığını bir değil, bin defa sorgulayın.

İZMİR'İ AYIRMA SOYER

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçtiğimiz günlerde gazetemizi ziyaret etti. Kendisine yönelttiğimiz sorulardan biri de "Şu ana kadar sadece Karşıyaka ve Seferihisar Belediyesi'ne, gayrimenkul alımı yoluyla kaynak aktarımı yapacağınız açıklandı. Bunu diğer ilçelere ve AK Parti ile MHP'li belediyelere de yapacak mısınız?" şeklindeydi. Soyer, "Açık söyleyeyim benim için hiçbirinin diğerinden farkı yok. Samimiyetle tüm belediyelere sahip çıkacağız. Çok net. Ben yaptığımı bir siyasi görev olarak gömüyorum" dedi.

AYRIMCILIK YAPTI

Ancak böyle 'süslü' bir mesaj veren Soyer, maalesef iş fiiliyata geldiğinde bu söylediğini unuttu. Dün CHP ve Millet İttifakı'ndaki ortakları İP'li Tire Belediyesi ile birlikte 25 belediye başkanı ile Büyükşehir'de koordinasyon toplantısı yaptı. Büyükşehir'in bu ilçelere yapacağı yatırımları konuştu. AK Parti ve MHP'li 5 ilçe belediyesini ise böylesine önemli bir toplantıya davet etmedi. Bununla ilgili yöneltilen soruları da, "Bu toplantının tüm belediye başkanlarıyla yapılacak ayağı da olacak" diyerek geçiştirdi.
Büyükşehir, kentin her noktasına eşit hizmet götürmek zorunda. İlçeler arasında belediye başkanlarının partisine göre ayrımcılık yapmak halkı cezalandırmaktan başka bir anlam taşımaz. Bu açıdan Soyer'e büyük bir sorumluluk düşüyor.

MENEMEN'DE KIYIMA DEVAM

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim öncesi kendilerine bağlı belediyelerin hiçbirinde işten çıkarma olmayacağı yönünde kamuoyuna söz vermesine rağmen CHP'li belediyelerin işçi kıyımı sürüyor. İzmir'de en son kıyım, 20 yıldır CHP tarafından yönetilen Menemen Belediyesi'nde yaşandı. Başkan Serdar Aksoy, belediyede yıllardır hizmet veren 21 çalışanı daha kapı önüne koydu. Belediyede işten çıkarmaların devam edeceği konuşuluyor.
Seçimin üzerinden 3 aydan fazla bir süre geçmesine rağmen bu kıyımların devam etmesi birçok belediyede huzuru kaçırdı.
Belediye başkanları artık buna bir son verip insanların ekmeğiyle oynamayı bırakmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA