• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bu başkanların ‘Bakan’ları ve ‘Ağbaba’ları da hesap vermeli ERHAN GÜLENÇ

Bu başkanların ‘Bakan’ları ve ‘Ağbaba’ları da hesap vermeli

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.08.2019, 00:00

İzmir'deki CHP'li belediyelerde yaşanan eş, dost, akraba ataması skandallarıyla ilgili bunları yapan başkanlara yükleniliyor. Bu da gayet doğal... Belediyeler babalarının çiftliği değil. Ancak, gözden kaçırılmaması gereken başka sorumlular da var... Onlar da, bu skandal isimlerin arkasındaki parti büyükleri...

GÖZ GÖRE GÖRE

Özellikle de ilk görev yaptığı 10 yılda kendisi ve eşinin heykelini diktirmek başta olmak üzere birçok skandala imza atan, aldığı hapis cezası nedeniyle 2014 seçimlerinde yeniden aday olamayan Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'u tekrar sahneye çıkaranların sorumluluğu çok büyük.
O isimler de belli: CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ve CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız... İzmir siyasetini yakından takip eden herkes biliyor ki, 178 bin nüfuslu ilçede başka adam kalmamış gibi Uygur'u yeniden aday yaptıran onlar...
Sicilinde birçok skandal olan bu ismin tekrar büyük hatalar yapıp partiyi rezil edeceğini öngörememek nasıl bir siyasi öngörüdür? Sen kendi heykelini diktiren birini yeniden başkan yaptırırsan bu defa da gelir üniversite öğrencisi oğlunu böyle 7 bin lira maaşla genel müdür yardımcısı yapmaya kalkar... Üstüne de "Güveneceğim kimse yoktu, o yüzden oğlumu atadım" diyerek tüy diker!

NİMETLERİNDEN YARARLANIYOR

Bugün birinci sayfamızda da yer alan haberi okumuşsunuzdur.
Uygur göreve gelir gelmez diyet borcunu ödemek için Yıldız'ın amcasının oğlu Özkan Yıldız'ı başkan yardımcısı yapmış, kızı Ezgi Yıldız'ı da özel kalem müdürlüğünde işe almış. Yani belediyedeki iktidarın nimetlerinden Uygur'un yanı sıra Yıldız da yararlanmış.

YİNE MURAT BAKAN İSMİ

Öte yandan kendisini belediye şirketine müdür yapıp, 8 bin lira maaş bağlatan, ancak gelen tepkiler üzerine geri adım atmak zorunda kalan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'ın arkasında da yine Murat Bakan'ın olduğu biliniyor... Erdoğan'ın en büyük destekçileri arasındaki bir diğer isim ise, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba... Malatyalı Ağbaba, işi gücü bırakıp 31 Mart seçimleri öncesi İzmir'de bazı ilçelerin adaylarının belirlenmesi için çalıştı. Güzelbahçe ve Karaburun'daki adaylar onun etkisiyle belirlendi.
Ağbaba, Erdoğan'a hangi nedenlerle bu şekilde destek verdi acaba?

KILIÇDAROĞLU SORMALI

Yukarıda da belirttim... Eğer bu iki başkan bugün CHP'yi böyle zor durumda bıraktıysa arkalarındaki bu isimlerin de bunda sorumluğu var. Bu isimler de hem halka hem de partisinin iktidara gelmesi için var güçleriyle çalışan samimi CHP'lilere hesap vermeli...Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da bu isimleri karşısına alıp, "Siz bu adamları niye desteklediniz?
Başka adam mı bulamadınız?" diye sorup gereğini yapmalı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA