• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP, bu başkanları kovabilecek mi göreceğiz ERHAN GÜLENÇ

CHP, bu başkanları kovabilecek mi göreceğiz

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.07.2019, 00:00

CHP'li belediyelerde eş, dost, akraba atamalarıyla yapılan talanda mızrak çuvala o kadar sığmaz oldu ki, CHP'nin kendi medyası bile bunları manşetten vermeye başladı.
Türkiye, infial halinde.
Dün de yazdım, üst üste patlayan bu atama skandalları, CHP'nin yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara gibi kentlerde büyükşehir belediye başkanlığını kazanarak yakaladığı fırsatın heba olmasına neden oldu. Eş, dost ve akrabalarını belediyelere dolduran CHP'li başkanlar, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemenin yanı sıra partilerine de büyük zarar verdi.

DÜPEDÜZ İHANET

Hele kendisine ekstradan 8 bin lira maaş bağlayan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ve oğluna 7 bin lira maaş vermeye kalkan Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'un yaptıkları için 'Partiye zarar verdiler' demek bile çok hafif bir nitelendirme olur.
Bu iki başkanın yaptığı, vatandaşa ve partilerini iktidara taşımak için çalışan samimi CHP'lilere düpedüz ihanettir.
CHP, yakınlarını işe yerleştiren başkanlarla ilgili hemen disiplin soruşturması başlatıp gerekli yaptırımı uygulamalıdır.
İhanet suçu işleyen Erdoğan ve Uygur için ise, daha da ileri gidip 'partiden ihraç' kararı almalıdır. CHP'nin bu rezaletin altından kalkmasının başka hiçbir yolu yoktur.

GÖSTERMELİK TEPKİLER

Ama maalesef CHP, bu skandallara rağmen orta sahada top çevirmeye devam ediyor. Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun çıkıp "Bazen hatalar oluyor ama biz buna asla izin veremeyiz, gereken neyse yapılacak" diyor. Grup Başkanvekili Özgür Özel ise, belediye kadrolarına eş, dost, akrabaların atanmasının önüne geçilmesi için bir kanun teklifi hazırladıklarını söylüyor. İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in de İzmirli belediye başkanlarını biraraya toplayıp uyaracağı kaydediliyor.
Geçiniz beyler!

ELİNİZİ TUTAN MI VAR?

Bunlar kamuoyunda oluşan tepkileri azaltmak için yapılan göstermelik hareketlerden başka bir şey değil. Siz eğer, bu işin hesabını sormakta kararlıysanız öyle TBMM'den kanun çıkarmanıza falan gerek yok. Şu an elinizi tutan mı var? Kılıçdaroğlu ve CHP yöneticileri, disiplin kurulunu devreye sokmaz ve özellikle de Uygur ile Erdoğan'ı partiden kovmazsa kendileri de millete ve partiye ihanet etmiş olur. Nokta...

TUNÇ SOYER'DEN MASALLAR...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karabağlar ve Buca'da çocuklar için en az 20 tane masal evi açacaklarını söylemiş. Burada çocuklar masal dinlerken, eşi hasta, hapiste, vefat etmiş yalnız anneler, iş yaşamlarına devam edebilecekmiş.
Yapılırsa güzel bir hizmet olur.

TEK BİR SOMUT ADIM YOK

Ancak 'masal' demişken Başkan Soyer'den bir isteğimiz var...
Sayın Başkan!
Göreve geldiğinizden bu yana başarılı bir halkla ilişkiler ve PR çalışması yürütüyorsunuz.
Sürekli vaatler, sözler veriyorsunuz.
Ama kentin kangren haline gelen trafik, kentsel dönüşüm, Körfez temizliği gibi konularda ufak tefek birkaç proje açıklamanın dışında tek bir somut adım attığınızı hala göremedik. Yani İzmirlilere 'masal' anlatıyorsunuz.
Tamam, çocuklara bu evlerde masallar anlatın iyi olur ancak, lütfen İzmir'e bu şekilde masal anlatmayı bırakın ve sorunları çözün...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA