• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Atanmışların kavgası! ERKİN USMAN

Atanmışların kavgası!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.05.2012, 00:00
3 Haziran'da yapılacak CHP İzmir İl Kongresi için geri sayım başladı. İl başkan adayları "siyaset piyasasında" boy göstermeye başladılar.
Bostanlı Migros'un arkasında Tayyar Ağa'nın kahvehanesinde, bir grup CHP'linin tartıştığı "Başkanlık" konusunda "Karanlıklar Prensi" Ahmet Kadıbeşegil şu değerlendirmeyi yaptı.
"Dikkat ederseniz bu konu başkanlık konusu olmaktan çok, halen bulundukları yerlere atamayla gelenlerin gelecek yerel ve genel seçimlerde konumlarını koruma kavgasına dönüştü. İlkeler, sosyal demokrasi, İzmir'in ve Türkiye'nin geleceği konuşulmuyor. İl delege hesapları yapılarak kurultay delegesi olabilmenin zemini aranıyor. İlçe kongrelerinde belediye olanaklarını kullananlar şimdi buna bir de genel merkez katkısı arıyor. Geçmişte Önder Sav-Eşref Erdem ikilisinin uyguladıkları yöntemi şimdi 2 genel başkan yardımcısı ve bazı İzmir milletvekilleri uygulamaya çalışıyor.
Etnik ve mezhepsel ilişkiler şimdiye kadar görülmediği şekilde kullanılıyor. Beraber yola çıktıkları arkadaşlarını sırtından vurarak bedenleri üzerine basıp bir yere gelmek isteyenler ile (ben partimin oyunu şu kadar artırdım) diyen ancak bağımsız veya bir başka partiden aday olsa ne kadar oy alacağı belli olan atanmışların dayanışmasının ortaya koyduğu bu durumun CHP'ye bir katkı sağlamadığı ileride görülecektir. Genel merkez seçilecek yönetimin 2015 seçimlerinin sonuna kadar görev yapmasını öngören bir tavır içine girip, görevden ayrılıp aday olacakları veto edeceğini açıklasın bakalım bu aday adaylarından hangisi ortada kalacak. Bu kaos ortamında seçilecek, bunun veya bunun adamının ne İzmir'e, ne ülkeye, ne de partiye bir yararı olacaktır. Kılıçdaroğlu'nun bunları görmesi gerekir."

hayattan
İlçe müjdesi için Başbakan'ı bekliyorlar

İzmir'e yeni bir ilçe kazandırmak için yola çıkan Gümülüdür, Özdere, Özbek ve Doğanbey temsilcileri ile Gümüldür Turizm ve Tanıtım Derneği bir noktada buluştu.
Menderes'in Özdere ve Gümüldür ile Seferihisar'ın Ürkmez ve Doğanbey-Payamlı mahallelerinde yaşayan binlerce vatandaşın ilçe olma isteğini başta iktidar olmak üzere tüm kesimlere iyi aktaran dernek, şimdi müjdeyi Başbakan Erdoğan'dan bekliyor.
Bölgede yaşayan 7'den 70'e herkesin ilçelik konusunda tek vücut olduğunu belirten Dernek Başkanı Erkan Cura, "Herkes haklılığımızı kabul etti. Şimdi ilçelik müjdemizi Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan bekliyoruz" diyor.
***
İzmir'in eski beldeleri Gümüldür, Özdere, Ürkmez ve Doğanbey-Payamlı'da yaşayanların hayalleri gerçek oluyor. Son yerel seçimlerde 4 beldenin Menderes ve Seferihisar ilçelerinin mahallelerine dönüştürülmesiyle bayrak açan Gümüldür Turizm ve Tanıtım Derneği vatandaşın ortak dili oldu.
Gümüldür Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Erkan Cura şunları söylüyor: "Şu anda mahalle olan eski beldelerin belediye başkanlarından siyasetçilerine kadar uzun yıllar birleşilerek bir ilçe olunmasının mücadelesini verdiler."

laflama
* İyi ki balıkadam oldun ha, dalıp dalıp gidiyorsun bakıyorum!
* Ulan 'Köfte-Hor' Türk yemekleri varken, hamburger senin neyine?
*- Artık Heybeli'de her gece mehtaba çıkmıyoruz, trolle balık avlıyoruz!
* Çok yaratıcı bir insanımdır, acayip sorun yaratırım!
* Hayat bir sınav'dır ama askerde şınav çekmektir!
*- Ulan, üniversitede 'master' yaptın ama, 'mastar' ne demek bilmiyorsun hala!
* Astrologlara sakın selam vermeyin, sonra 'burç'lu çıkabilirsiniz!
* Öküz öldü, Anonim Ortaklık bozuldu!
İbrahim Ormancı'dan

küpe
Akıllılar, nedenler konusunda tartışır, aptallar da karar verir.
Anarchasis

fıkra
Bir dahakine söz

Cemal sık sık evlenip boşanıyormuş. Temel'in de işi çıkıyor, arkadaşının düğünlerine bir türlü gidemiyormuş. En son düğününe de gidememiş. Cemal ile Fadime'yi yolda görmüş ve Cemal Temel'e sitem etmiş:
"Ula Temel, düğünüme neden gelmedin?"
Temel'den cevap:
"Sevgili dostum, inan çok işim vardı. O yüzden gelemedim. Ama sana söz veriyorum, bundan sonraki ilk düğününe ne olursa olsun, geleceğim."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA