• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Özdere’deki yazlık yağmaları sürüyor ERKİN USMAN

Özdere'deki yazlık yağmaları sürüyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.03.2015, 00:00
Sezonun kış olması nedeniyle boş bırakılan yazlıklara dadanan hırsızlar, yazlıkçıların korkulu rüyası olmaya devam ediyor.
Gümüldür'den Ahmetbeyli'ye kadar olan geniş sahildeki evlerde hırsızlık olmayan gün yok gibi. Yazlık sahipleri çoğalan hırsızlıklar nedeniyle ne yapacaklarını şaşırmış durumda.
Yazlıkçılar, İzmir Jandarma Alay Komutanlığı'nın dar kadroyla çalışan bu bölgeye takviye kuvvetler göndererek hızsızlık olaylarının önüne geçilmesini istiyor.
Özdere sekinlerinden Şinasi Gönülşen:
"Sürekli başvurularımıza rağmen, Özdere sokaklarını bir türlü aydınlatamadık. Aylardır süregelen karanlık geceler hırsızlar için davetiye oldu. Başıboş ve sahipsiz köpeklerin de Özdere sokaklarını işgali ayrı bir dert konusu. Yetkilileri uyarıyor ve yaz öncesi feryat ediyor, "İmdaaaat!" diyoruz.

kentten
BESİAD 13 yaşında
Esnaflar arasında birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlamak, kent yönetiminde söz sahibi olabilmek, Karşıyaka ile ilgili projeler üreterek ilgili kurumlara sunmak ve bunların takibini yaparak hayata geçirmek amacıyla 2002 yılında kurulan BESİAD (Bostanlı Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği), kuruluşunun 13'üncü yaşını görkemli bir etkinlikle kutlayacak.
BESİAD'ın 13'üncü kuruluş yılı etkinliği, 20 Mart 2015 Cuma günü saat 19.30'da, Karşıyaka Vilayetler Evi'nde gerçekleşecek.
BESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Feyyaz Sungur, "BESİAD çatısı altında birçok sorunumuzu aşıyoruz. BESİAD, lider bir sivil toplum kuruluşu olarak çalışmalarını titizlikle, ilkeli bir şekilde ve daha da büyüyerek sürdürecektir. Şu çok iyi bilinmelidir ki, BESİAD hiçbir siyasi kuruluşun arka bahçesi olmayacaktır" diyor.

hayattan
Kadına şiddet ve Mavişehir
Kadına şiddet terörü Mavişehir'de de tel'in edilecek ve İzmir CHP Milletvekili Mustafa Balbay, yarın Gondol Kafe bitişiğindeki Ahmet Taner Kışlalı Parkı'nda Karşıyakalı kadınlara hitap edecek. Balbay'ın yarın 15.00'te başlayacak konferansının konusu "Kadına Şiddet ve Getirdikleri" olacak. Bu konferansı Mavişehir Kadın Platformu, Karşıyaka Belediyesi ile birlikte düzenliyor.

kültür
Çimen'in Gezginname'si bir solukta okunur
Sen de kendi farkındalık yolculuğuna hazır mısın?
Çünkü bu kitap, seni sana senin pusulanla yaklaştıracak. Kaybedilmiş değerleri tekrar hatırlatarak, hayata geçirilmesine ışık tutacak.
Hiçbirimiz doğduğumuz günkü saflıkta kalmayız. Büyüdükçe kalbimizin sesi, aklımızın sesine yenik düşer. Kendimizi dünyanın maddi girdabına kaptırırız.
Zamanla girdabın içinden çıkma isteğiyle 'Ben kimim?' sorusunu sormaya ve içimizdeki o saf çocuğun fısıltısını tekrar duymaya ihtiyaç hissederiz.
Sen de kim olduğunu merak etmeye başladıysan ya da farklı bir bakış açısı arıyorsan, bu kitap o soruya, çocuksu saflığın ışığında cevap aradığın için yazıldı.
İçindeki güzelliğe pusula olsun diye...
* * *
Yeni bir kişisel gelişim kitabı; Gezginname. Bir farkındalık yolculuğunu anlatıyor. İyiliğin, dostluğun, sevginin, doğayla uyumlu yaşamanın ve umudun, fantastik farkındalık öyküleriyle anlatıldığı bir kitap.
Çimen Erengezgin'in bu yapıtı Yitik Ülke Yayınları'ndan çıktı. Tüm kitapçılardan ve internet sitelerinden temin edilebilir.

küpe
Korku bütün meziyetleri gölgeleyen bir engeldir.
John Brouth

fıkra
Nedeni var mı?
Moiz'in bir temizleyici dükkanı vardı. Arkadaşlarından biri Moiz'i kolunda bir pantolon acele acele bir yere gider görünce dayanamadı, sordu:
"Merhaba Moiz, nereye?"
"Pantolonumu temizlemesi için Salamon'a götürüyorum."
"Anlamadım" dedi arkadaşı ve sordu: "Senin temizleyici dükkanın var, rakibine neden götürüyorsun?"
"Nedeni var mı kuzum? Onun fiyatları benimkiniden ucuz da ondan..."
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA