• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Fenerbahçe’yi değil Türkiye’yi vurdular ERKİN USMAN

Fenerbahçe'yi değil Türkiye'yi vurdular

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.04.2015, 00:00
Fenerbahçe takımına Rize'den Trabzon havalanına otobüsle giderken yapılan saldırı ve sarı-lacivertli kafilenin tümüyle ölümden kıl payı kurtulmasının yankıları sürüyor. Av tüfeğinden çıkan kurşunlarla yaralanan otobüs şoförünün büyük bir cesaret örneği vererek otobüsü uçuruma yuvarlanmaktan kurtarması alkışlanırken, futbolculara, teknik adam ve yöneticilere birşey olmaması teselli sayıldı.
***
Bizde ünlü bir atasözü vardır, "Hafıza-i beşer nisyan ile maluldür" derler, eskiler. Yani özetlemesi, biz Türkler olayları çabuk unuturuz. Bu olay da haftalar geçtikçe unutulur gider. Bizde gider de, Avrupa'ya tüm dünyaya ne yapacağız, onlara nasıl unutturacağız? Avrupa'nın ünlü TV kanalları ve gazeteleri olayı fotoğraflarla geniş şekilde verdiler. Dolayısıyla öyle kötü bir imaja itildik ki bundan sonra Türkiye'ye transfer etmek istediğimiz futbolcular, ya gelmeyecekler, ya da gelmek için iki kez düşünecekler. Düşünün, bu olayın dehşetini yaşayan F.Bahçe'nin yabancı futbolcuları, sözleşme uzatmak için istekli görünürler mi? Getirmek istediğiniz yıldız futbolcular iki misli de para verseniz, "Canımı sokakta bulmadım, gitmem" demezler mi?
***
Türkiye'de top koşturan yabancılar F.Bahçeli futbolculara geçmiş olsun mesajları gönderdiler. Onlar da artık bu ülkede futbol oynamayı isterler mi bilmem. Dilerim isterler. Hatırlatayım, Türkiye'ye gelen yabancıların en ünlülerinden Arjantin'li Ariel Ortega Fenerbahçe ile gittiği D.Bakır deplasmanında korner atarken, tribünden silah gösterildi diye, "Bir daha ben Türkiye'de oynamam" deyip çekip gitmişti. Şimdi de olaylardan dehşete düşen F.Bahçe'nin Senegalli futbolcusu Moussa Sow karısını ve çocuklarını gönderdi, sezon sonu da ayrılacağını söyledi. F.Bahçe'nin Çek futbolcusu Michal Kadlec de Alman Bild Gazetesi'ne, "Hayatım boyunca böyle bir olay yaşamadım. Kurtulmamız bir mucize" dedi. İşte böyle... Rize'de sadece F.Bahçe'ye kurşun sıkılmadı, tüm Türkiye'ye de sıkıldı.

sanattan
Paris'te 19 Türk!
Kadın dayanışması çerçevesinde Fransa'nın başkenti Paris'in önemli galerilerinden olan, Russkiy Mir resim galerisinde çoğunluğu Türk sanatçılarının oluşturduğu 19 ressam kadın 'Yurtta Barış Dünyada Barış' adı altında açılan karma sergide Türk, Gürcü, Rus, Azeri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden sanatçılar eserlerini sergilediler.
Başkent Paris'in prestijli resim galerilerinden biri olan Galerie Russkiy Mir'de açılan çok renkli ve Anadolu gelenekleri ağırlıklı bu sergiye eserleriyle şu sanatçılar katıldı: Meriç Yoldaş, Şükran Üst, İlhan Saka, Bedia Vural, Hacer Sarı, Mükerrem Turhan, Emel Ertürk, Sevinç Seles, Nilüfer Tüfekçi, Saadet Çakıroğlu, Sevil Gürçay, Esmer Nerminbekova, Gülsün Karadayı, Şükran Ergican, Ülkü Uğurbaş, Lela Geleishvili, Lela Tabliashvili, Ana Chubinidze, Rusudan Zviadadz gibi çeşitli zamanlarda kişisel ve karma sergilerde eserleri sergilenen sanatçı kadınların yaptıkları eserleri sergiledi.

küpe
Yetimler büyüdükçe, ahını alanlar küçülür.
Şinasi
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA