• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
91’lik Türkan Teyze’den sağlık reçetesi ERKİN USMAN

91’lik Türkan Teyze’den sağlık reçetesi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.01.2017, 00:00

İzmirli Gazeteci Çağatay Çağlar'ın annesi Sevim Türkan Çağlar 91.nci yaşına girdi. 31 Aralık 1927 Selanik doğumlu olan Türkan Hanım bu doğum gününü Urla Çeşmealtı'nda çocuklarıyla kutladı. Eski Türkiye Müzeler Müdürü Arkeolog Ali Rıza Yalgın'ın kızı olan Çağlar'ın bu yaşa gelmesinin en önemli sebebi sağlıklı beslenme. Her sabah kahvaltısında en az 3-5 yeşil zeytin yiyor, bir bardak ballı süt içiyor. 2 dilim kızarmış buğday ekmeği. Kekikli zeytinyağı, kızarmış bir dilim yeşilbiber ve bir kibrit kutusu beyaz peynir. Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Mezunu olan Türkan Hanım, akşam yemeğinde ise sadece beyaz et veya balık tercih ediyor.
Her türlü etkinliğe katılan ve hiç sağlık sorunu olmayan Türkan Teyze'yi izleyin, Allah izin verirse en az dalya der, 100 yaşını geçersiniz.

Tarımsal kooperatifleşmede İzmir rekorlar kırıyor

İzmir Tarım Grubu ve Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, İzmir'in ekonomik ve sosyal yapısının iyileşmesinde Türkiye'ye yol gösteren örnek bir model oluşturduğunu açıkladı. İzmir'deki tarımsal gelişmenin istatistiki rakamlarla somut olarak ortaya konulduğunu belirten Eskiyörük, "İzmir Modelinin sonucunda Türkiye'de tarımsal büyüme yüzde 2.1 gerçekleşirken İzmir'de tarımsal büyüme yüzde 5.5 olmuştur.
Kooperatifleşme oranı Türkiye genelinde yüzde 13 seviyesindeyken İzmir'de yüzde 28 oranındadır" diyor ve ekliyor:
"Ödemiş'ten fidan alımlarıyla güçlenen Bademli Kooperatifi şuan Dünyanın birçok ülkesine ihracat yapıyor.
Bayındır ilçesi köy görünümündeydi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin alımlarıyla güçlendi, Türkiye'de çiçekçilik konusunda önemli bir merkez haline geldi." Süt Kuzusu Projesi için 2017 yılı protokolünün imzalandığını belirten Eskiyörük, "İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Projenin anlaşmasını yaptık. İlk 6 ay içerisinde 125.000 aileye 5 milyon 800 bin litre süt dağıtımı yapılacak" diyerek noktayı koyuyor.

Parayı ne yapacakmış?

Ali Rıza Gülüm, İzmir çukurunun hızlı gençlerinden biri. Yeni spor arabası ile iki saat şehirde tur atmış, şehrin içinde en kalabalık caddelerinde gezmedik yer bırakmamış. Ardından şehrin en kalabalık caddelerinden birinde arabasını sürüyordu ki, bir trafik arabasındaki görevlilerden biri, işaret vererek arabayı kenara çekmesini söyledi.
Ali Rıza biraderimiz de arabasını durdurdu.
Trafik polislerinden biri arabadan inerek Ali Rıza Gülüm'ün yanına geldi:
- Tebrik ederim. Örnek bir şöförmüşsünüz. Trafik müdürümüz böyle sizin gibi örnek şoförlere tarafımızdan verilmek üzere 600 liralık bir çek verdi. Buyrun güle güle kullanın. Yalnız söyleyin. Bu para ile ne yapacaksınız?
Ali Rıza Gülüm önce sustu.
Sonra gülerek cevap verdi:
- Şu günlerde ehliyet almayı düşünüyordum. Bütün paramı şoförlük kursuna yatırırım herhalde...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA