• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’de kongre öncesi iki adaya dikkat! ERKİN USMAN

CHP’de kongre öncesi iki adaya dikkat!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.05.2017, 00:00

Hangi tarihte yapılacağı belli değil ama, ama CHP İzmir İl Kongresi için geri sayım başlamış gibi...
Gazete köşelerinde kulisler yayınlanmaya ve CHP'lilerin ağırlıklı olarak gittikleri kahvehane ve restoran köşelerindeki tartışmalar da su yüzüne çıkmaya başladı bile.
Recai Acar, CHP İzmir'in ve özellikle Karşıyaka cephesinin ağırlıklı bir ismi...
Acar'ın bu konudaki değerlendirmesi şöyle...
"Kongre için vakit çok erken.
Ortalıkta ciddi sayılacak bir girişim yok gibi... Ama, burası CHP'dir ve demokraside her türlü girişim ve her türlü aksiyon için kapılar açıktır.
Ne olup ne biteceğini belirlemek için zamana ihtiyaç var gibi... Hazır konu açılmışken, şimdiden temennimizi belirleyelim ve özellikle büyükşehir belediyecilerini kongrelere karışmamaları için şimdiden uyaralım." Ve, CHP kulislerinden bir not...
Hayli uzun sayılacak zamandır sesi soluğu pek çıkmayan Yüksel Çakmur, son haftalarda CHP kulislerinin "değişmez ismi" oldu sayılır.
Yıllanmış bir CHP'linin görüşü şöyle:
"Bu partide her taşın altından Çakmur çıkıyor..." Bu gelişmeler karşısında akla gelen makul yol şöyle olacak:
"Biraz bekleyelim..."

CHP'deki gelişmelerin odak noktasındaki bir yıllanmış siyasetçinin görüşü:
" Siz hiç Alaattin Yüksel ne yapıyor? Neleri planlıyor, hiç düşündünüz mü?
CHP'nin bu ilginç politikacısı, Alsancak-Karşıyaka yolu üzerindeki görkemli odasında olup biteni bir film netliğinde izliyor ve yarı-öbür gün atacağı adımları hesaplıyor.
CHP İl Başkanlığı için hayal kuranların dikkatine....
Bu tablo karşısında son sözümüz:
"Çakmur ve Yüksel'e dikkat" olacak.

AKANSU'DAN YENİ BİR FOTOĞRAF SERGİSİ

İzmirli gazeteci ve çevre yazarı Ahmet Aydın Akansu, 5'nci kişisel fotoğraf sergisini 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde Kültürpark İzmir Sanat Merkezi'nde açıyor. Doğa, çevre ve yaşamdan ilginç karelerin bulunduğu "Çevre ve Yaşam" adlı fotoğraf sergisinde önemli insanların mesajları da yer alacak. 5 Haziran 2017 Saat 17'de açılışı yapılacak sergiye çiçek gönderilmemesini rica eden Akansu, satın alınacak fotoğrafların bedeli ile tüm konukların adına İzmir'in ormanlık bir alanına ağaç dikileceğini söyledi. Hiç aralıksız 17 yıldır çeşitli gazetelerde "Çevre-Yaşam" adı altında yazılar yazan, televizyon, okullar ve üniversitelerde çevrenin önemini anlatan Akansu, "Dünyaca ünlü psikanalist, matematikçi ve felsefe dahisi Wilfred Ruprecht Bion'un 'Çevre ve doğayı bozmadan korumak, bozulduktan sonra onarmaktan daha kolay ve az masraflıdır' sözünü çok anlamlı buluyorum. 15 Haziran'a kadar açık kalacak fotoğraf sergime tüm doğa ve çevre dostlarını bekliyorum" diyor.

Karşıyaka 1912 Derneği'nde görev bölümü yapıldı

Ve, Ekber Göçer Başkan oldu, Vehbi Moğol da yardımcısı.
Karşıyaka 1912 Derneği'ndeki görev paylaşımı da şöyle gerçekleştirildi:
Yönetim Kurulu: Ekber Göçer, Vehbi Moğol, Mustafa Karluk, Ahmet Talimciler, Mustafa Özkan, Meriç Köyatası, Uluç Serim, Cihangir Özşener, Togan Toprak, Süleyeman Özsağman, Adnan Kurtuluş, Barbaros Karabulut, Can Uçkun, Cem Zeren, Mustafa Giray Haldun Metinler, Müjdat Bilgiç, Özer Uğur, Yalım Temizocak, Enver Aksoy.
Denetleme Kurulu: Yılmaz Temizocak, Ünal Kamalı, Cenk Karace, Volkan Sintaç, İbrahim Yelkenbiçer.
Disiplin Kurulu: M. Ali Kasalı, Fatih Diniz, Seracettin Sakıpağa, Deniz Barçın, Mehmet Pala.
M.Zafer Kirtiş.
Balotaj Kurulu: İbrahim Koç, Yalçın Temizocak, Seracettin Sakıpağa, Tayfun Yelkenbiçer, Muhittin Bilget, Yansı Eraslan,Yücel İzmirli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA