• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ders alın İzmir Belediyeleri ERKİN USMAN

Ders alın İzmir Belediyeleri

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.06.2017, 00:00

Göztepe ile Eskişehirspor bugün Antalya'da Süper Lig'e çıkmak için karşı karşıya gelecekler. Bu maç için 30 bin kişi Antalya yollarına döküldü.
Sadece İzmir'den 230 otobüs, 100'ü aşkın volt, 20 uçak, 30 kiralık midibüs gitti, sayısız insan otostopla ulaşmaya çalışıyor. Seyahat firmalarıyla, gemilerle, yatlarla gidenleri saymıyorum. Rus boykotu nedeniyle sarsılan Antalya turizmi bayram yaptı, yapıyor. Otellerde, kamp yerlerinde yer kalmadı. Taksi bulamıyorsunuz, ulaşımı tabanvayla yapmak kader. Eğlence yerleri, restoran ve cafeler lebalep oldu, hediyelik eşya satıcıları ellerini ovuşturuyor.
Ben de 14 yıldır Süper Lig'e hasret, maçları TV'den izleme mecburiyetinde kalan İzmirlilere acıyorum böyle belediye başkanlarıyla yönetilmek zorunda kaldıkları için.
Özellikle İstanbul'dan spor yazarı dostlarım, "Ne zaman Süper Lig'e çıkacaksınız. İzmir'in haritada yerini unuttuk neredeyse" demiyorlar mı, kahroluyoruz.

NELERİ KAÇIRIYORUZ ?

Tam 14 yıldır 5 milyonu aşkın İzmir'in Süper Lig'de bir temsilcisi yok. Birkaç takım demiyorum sadece tek takımımız olsa bile kente kazandırdığı imkanlar ekonomiyi uçurur.
Havaalanları, taksiler, oteller, eğlence yerleri, restoranlar, pastaneler, hediyelik eşya satan mağazalar, büfeler, cafeler ve rakibini ağırlayacak takımlarımız, herkes, herkes kazanacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir Belediyespor'a İzmirlilerin parasıyla yılda 15 milyon lira civarında bir para aktardığı belirtiliyor. Belediyespor'un çeşitli branşlarda başarı oranı sıfır.
Belediyespor'a ayıracağınız milyonlarca dolarlık parayı İzmir kulüplerine verin, her yıl bir takım per Lig'e çıkar. Sizin hedefiniz İzmir kulüpleriyle yarışmak değil, sporcu yetiştirerek İzmir kulüplerine dağıtmak ve katkıda bulunmak olmalı. Sonra halkın parasını harcayarak İzmir'de zar zor hep eksi veren bütçelerle yaşamlarını sürdüren gençlik kulüplerine rakip olunur mu?
Hoş, İstanbul kulüplerine kongre üyesi olan ve fotoğraf çektirerek bununla övünen belediye başkanlarından İzmirli olarak ne bekleyebiliriz ki?

DİKİLİ'NİN TARİHİNE IŞIK OLACAK PROJE

Gerçekleştirdiği kültürel ve sanatsal projelerle yerel yönetimler arasında ön plana çıkan Dikili Belediyesi, kent kimliğine değer katacak önemli bir projeyi daha hayata geçirdi.
Sosyal demokrat belediyeciliğin yüz akı Dikili Belediyesi, ilçenin gelişimine yön veren projeleri birer birer hayata geçirirken, gerçekleştirdiği yoğun kültürel ve sanatsal etkinlikler ile de Dikilili vatandaşların takdirini topluyor.
Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, "Dikili Yakamozları" isimli eseri ortaya çıkardı.
Dikilili Eğitimci-Yazar Bekir Özgen'in koordinatörlüğünde başlatılan çalışma kapsamında kentin bağrından çıkan sanatçı ve akademisyenler ile kente gönül bağıyla bağlı olan sanatçı ve akademisyenler de bu anlamlı çalışmaya tam destek verdi. Yoğun çalışmalar sonrasında 'Dikili Belediyesi Kültür Yayınları' künyesi ile basımı gerçekleştirilen ve Dikili sevdalısı 51 sanatçının eserinin yer aldığı Dikili güncesinin kentin geçmişinden geleceğine ışık tutan önemli bir yapıt oldu.
Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Güney Taner Şen, ortaya çıkan eserin kent tarihinin ilkleri kadar, ülke tarihinin de ilkleri arasına girecek önemli bir yapıt olduğunu dile getirdi. Şen, "Bu önemli eserin gün yüzüne çıkmasını sağlayan sanatçı dostlarımıza, akademisyenlere ve üstadımız Bekir Özgen'e gönül dolusu teşekkür ediyorum" dedi.
Belediye Başkanı Mustafa Tosun da, "Bizim görev anlayışımız da kentimizin ve kentlimizin her alanda sorunlarını çözmek öncelikli hedefimizdir.
Bunu da hayata geçirirken sadece fiziki çalışmaları yapmıyoruz. Sanata ve sanatçıya değer veren, kent kimliğine artı değer katan çalışmaları da hayata geçiriyoruz" diye konuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA