• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tatile teknoloji desteği ERMAN AZAR

Tatile teknoloji desteği

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.07.2019, 00:00

Yaz geldi ve tatil sezonu başladı.
Tatile ve seyahate çıkarken yanınızda bulundurmanızda fayda olan çok sayıda teknolojik aksesuar var. Belki tatil bütçeniz bellidir ve ekstra para harcamak istemiyorsunuzdur. Ancak yine de uygun fiyatla işin içinden çıkabileceğiniz ve tatilde gerçekten size çok fayda sağlayacak onlarca yardımcı bulunuyor. İşte onlardan bazıları...

ENERJİ BİTMESİN

Türkler, tatilde en çok fotoğraf paylaşan ikinci millet. Ülkemizde tatil sırasında mobil cihazlarını tamamen kapatanların oranı sadece yüzde 11. Bu anket sonucundan yola çıkarak, telefon ya da tabletlerimizin şarjının bitmemesi gerektiği ilk aklımıza gelen şey.
Teknolojinin ulaştığı noktada pek çok işlemin mobil cihazlar üzerinden yapılması da bir başka önemli nokta. Her türlü akıllı cep telefonunu, akıllı saat, adım sayar, diz üstü bilgisayar, tablet ile kameraları şarj edebilen taşınabilir 'Powerbank' cihazlar da çok büyük önem taşıyor. Piyasada çok fazla taşınabilir şarj cihazı mevcut. 40-50 liradan 250-300 lira civarına kadar Powerbank bulabiliyoruz. Ancak alırken dikkat etmemiz gereken noktalar var. Powerbank'larda en önemli nokta batarya kapasitesi ve hızlı şarj teknolojisi. Kaç miliamper (Mah) olduğu önemli. Telefon üzerinden örnek verecek olursak, 4 bin miliamper pili olan telefonumuzu en az 3 kez tam doldurabilecek 12 bin miliamper kapasiteli şarj cihazlarından almalıyız.
Bu özelliklerin dışında aynı anda çok sayıda cihazı şarj eden ve üzerinde dijital ekranı olan şarj cihazlarını da tercih edebilirsiniz.

MİNİ PROJEKSİYON

Tatilde kültür sanat etkinliklerine vakit ayırmak çok zor. Film ve dizilerden kopamıyorsanız, güzel ve ilginç bir ürünle sizi tanıştıralım. Sinema keyfini tatilde doyasıya yaşamak için mini projeksiyon cihazlarından yardım alabilirsiniz.
Geleneksel projeksiyon makinelerinin özelliklerini telefondan daha küçük bir cihaza sığdırmayı başaran portatif projeksiyon cihazları şimdi çok moda. 3-4 saate kadar görüntü oynatabilen cihazlarla bulunduğunuz yerde salonunuzun duvarını sinema salonuna çevirebilirsiniz.
250-300 liraya çok iyi ve kullanışlı modelleri mevcut.

KABLOSUZ KULAKLIK

Doğayı keşfe çıktığınızda müzik keyfini de kesintiye uğratmamak için seyahat çantanıza mutlaka bluetooth kulaklık koymalısınız.
Kristal berraklığındaki ses kalitesi ve erişilebilir fiyat etiketiyle son zamanlarda oldukça popüler olan kablosuz kulaklıklarla dış ses etkileri olmadan saf müzik keyfi yaşayabilirsiniz. Gürültü önleyici versiyonları bulunan, 20 saat konuşma süresi sunan, su geçirmez versiyonları da bulunan kulaklıklarla suda yüzerken bile müziğiniz kesintiye uğramaz. Bu kablosuz kulaklıkları da 30 liradan başlayan fiyatlarla bulmanız mümkün.

AKSİYON KAMERA

Tatilde eğlenceye doyacağımızı planlarız hep. Bu eğlenceli anların hepsini de cep telefonuyla ölümsüzleştirmemiz mümkün olmuyor. Ayrıca telefonlarımız yere düşme, güneş ve sıvı teması gibi tehlikelerle de karşı karşıya kalıyor. Bunun için 70-80 lira civarında sizi idare edebilecek bir aksiyon kamera alabilirsiniz. Ayrıca su geçirmez kılıfı sayesinde su altında bile harika video ve fotoğraflar çekebilirsiniz.

TAŞINABİLİR HOPARLÖR

Tatil köyünde, sahilde ve benzer dış mekanlarda kullanabileceğiniz taşınabilir hoparlörler, müzik dinleme sürecinin kesintisiz devam etmesini mümkün kılıyor.
Ayrıca değişik kullanım alanları da mevcut. Bu hoparlörler sayesinde hem telefonumuzu daha korunaklı yerlerde saklarız, hem de daha yüksek ve kaliteli bir müzik keyfi yaşarız. Bluetooth hoparlörlerin fiyatları da 40 liradan başlayıp büyüklük ve özelliklerine göre 1000 liraya kadar çıkabiliyor.

ARAÇ İÇİ GÜVENLİK KAMERASI

Sosyal medyada paylaşılan yol hikayelerinin kahramanı çoğu zaman araç içi kameralar.
Artık bu kameralar yol güvenliği için de bir ihtiyaç halini aldı.
Uzun süren tatil yolculuğunuzda güvenliğiniz için aracınızda araç içi kamera bulundurmalısınız.
Eğer tatilinize araçla gidecekseniz ya da tatil içinde uzun yolculuklar sizi bekliyorsa mutlaka aracınıza bir kamera takın ve kayıtta olsun. Bu kameraların fiyatları da 100 lira civarında.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA