• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir damadını kaybetti GÜRKAN ERTAÇ

İzmir damadını kaybetti

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.01.2016, 00:00
Koç Ailesinin değerli evladı Mustafa Koç, İzmir'deki Cumhuriyet Kupası Binicilik Yarışmalarında tanıştığı kentin en ünlü levanten ailelerinden biri olan Giraud'ların kızı Caroline aşık olmuş ve hayatını birleştirmişti.

Yıl 1992. Buca'daki Atlı Spor Kulübü'nde Cumhuriyet Kupası Yarışmaları yapılıyor. Yarışmacılardan biri İstanbul'dan yarışan Koç Ailesi'nin veliahtı Mustafa Koç, diğeri de İzmir'in en ünlü levanten ailelerinden Giraud'ların kızı Caroline Giraud. İkisi de başarılıydı, dereceye girdiler, ödüller aldılar. Kim diyebilirdi ki bu spor buluşması ateşli bir aşkın kıvılcımı olacak... Caroline ile Mustafa, orada başlayan tanışmaları, İzmir'deki nişan töreninden sonra Çırağan Sarayı'ndaki muhteşem düğünle mutluluğun doruğuna çıktı. Caroline'nin annesi Marian Giraud ile babası Herve de, atların, at yarışçılığının ve binicilik sporunun aşığıydılar. Mustafa Koç'un damatları olmasına çok sıcak baktılar ve İzmir böylece önemli bir damada sahip oldu.

İstanbul'da mutlu yıllar

Caroline ve Mustafa Koç'un hayatlarını birleştirmeleri aileye de mutluluklar getirdi. Mustafa Koç, 2003 yılında babası M.Rahmi Koç'tan Koç Yönetim Kurulu Başkanlığını aldı. İş hayatındaki başarısının yanı sıra insancılığıyla ön plana çıktı. Ege'de balıkçıların ağlarına zarar verdikleri gerekçesiyle Badem isimli foku himayesine alarak hayat döndürmesi hayvanseverler kadar herkesi duygulandırdı. Caroline- Mustafa Koç büyük aşkı Esra ve Aylin isimlerini verdikleri iki kız çocukla taçlandı. Boston'da işletme okuyan Caroline Koç, İstanbul'da ev kadını olmaktan ziyade iş kadını olmayı tercih etti. Modanın ne kadar büyük bir endüstri olduğunu daha küçük yaşlarda öğrenmişti. Kayınpederi Rahmi Koç, ona hobisiyle ilgili bir iş kurdu. İngiliz tarzında kıyafetler satan erkek giyim mağazası Edwards'ın ilkini açtı. İkinci kızı Aylin'in doğduğu yıl, çocuklar için kapalı oyun alanları yaratan Play Barn projesini hayata geçirdi. Son projesi ise Haremlique isimli mağaza.

Eşinin öleceğini hissetti

Büyük aşkın İzmirli gelini Caroline Koç, canı kadar sevdiği eşi Mustafa Koç'un öleceğini iki saat önce hissettiğini söyledi.

Caroline, paylaşım sitesinde yazdığı şu sözler adeta eşşine ithaf gibi algılandı: "Bazen birinin gerçek değerini (o an) bir hatıraya dönüşmeden anlayamazsınız..."

İşte böyle...

İzmir Atlı Spor'da başlayan büyük aşk maalesef acı haberle, Mustafa Koç'un genç yaşta ebediyete göçmesiyle sarsıldı. Ama İzmirliler bu Türkiye'ye, hatta dünyaya nam salan ünlü, yetkin işadamı, damatları Mustafa Koç'u hiç unutmayacak.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA