• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
25 dilde şarkı söylüyorlar HACER ÖNOĞLU ÜLGER

25 dilde şarkı söylüyorlar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.05.2019, 00:00
Pink Martini’nin vokallerinden China Forbes, “Farklı dilde şarkı söylemek hem çok eğlenceli hem de zor. Şarkıları repertuvarımıza alırken o dili çok iyi bilen insanlardan ya da dil uzmanlarından destek alıyoruz. Şarkının hikayesini, ne anlattığını iyice öğreniyoruz” dedi

'Sympathique', 'Hang on Little Tomato', 'Hey Eugene', 'Splendor in the Grass', 'Joy to the World', '1969', 'A Retrospective', 'Get Happy', 'Dream A Little Dream' ve 'Je Dis Oui' albümleriyle Türkiye'de büyük bir hayran kitlesine sahip olan, her albümü ile altın ve platin plak kazanan Pink Martini, dünya turnesi kapsamında 17 Mayıs'ta İzmirli hayranları ile buluşacak.



KONSER 21.15'TE

Samurayların aşk şarkılarından 1930'ların Küba müziğine, Fransız şansonlarından Brezilya sokak şarkılarına kadar dinlemesi en keyifli şarkıları seslendiren topluluk, China Forbes'in sıcak vokali, zengin repertuvarları ve sürprizleri ile 21.15'te İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda hayranlarıyla bir araya gelecek.
Pasion Turca organizasyonu ile 14-21 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek turne kapsamında Türkiye'de olacak grubun üyeleri sorularımızı yanıtladı. 25 dilde şarkılar söyleyen ve repertuvarlarına 2 Türkçe parça kazandıran grup üye leri, İzmirlilerle buluşacak olmanın heyecanı ve mutluluğu içinde...

- Grubunuzu ve müziğinizi nasıl tanımlıyorsunuz?
Thomas Lauderdale: Pink Martini kültürel ve müzikal çeşitliliği, farklı dillerde ve kendi tarzıyla yansıtan bir grup. Müziğimizi global pop olarak tanımlayabilirim. Zengin melodiler, hikayesi olan nostaljik şarkılar hepsi bizim müziğimizin bir parçası. Amerikalı bir grubuz ama Avrupa'daki farklı ülkelerde çok fazla zaman geçiriyoruz. Yeni kültürleri, şarkıları keşfetmek bize heyecan veriyor.

- Uzun yıllardır bir aradasınız, grup içindeki uyumunuz ve sahnedeki enerjiniz de dışarıdan çok güzel hissediliyor...
Thomas Lauderdale: Biz hepimiz müzik geçmişi olan, aynı dili konuşan ve birbirini çok iyi tanıyan bir grubuz. Birlikte şarkı söylemekten müthiş keyif alıyoruz. Sahnede önce kendimiz eğleniyoruz. Tabii bu seyirciye de yansıyor. Seyircimiz bizim performanslarımızın vazgeçilmez bir parçası. Şarkıları onlarla birlikte söylüyoruz, hatta onları sahneye davet ediyoruz. Gittiğimiz ülkelerde bu kadar çok sevilmemizin bir nedeni de budur belki de...

MÜZİKTE AYRIM YOK

- Bolerolardan Samurayların aşk şarkılarına, Fransız şansonlarından etnik melodilere çok geniş bir repertuvarınız var. Bu zenginliğin ve çeşitliliğin içinde siz en çok hangi kültürün melodilerine yakınlık duyuyorsunuz?
Thomas Lauderdale: Biz aslında böyle bir ayrım yapmıyoruz. Çünkü repertuvarımıza aldığımız tüm şarkılar öncelikle bizim seslendirmekten çok keyif aldığımız ve sevdiğimiz parçalar oluyor. Bize uyan, bizi yansıtan şarkılar ve melodiler oluyor.
Her birinde hissettiğimiz duygular farklı. O nedenle bir ayrım yapamıyorum.

SÜRPRİZLERİMİZ OLABİLİR

- Repertuvarınızda yeni Türkçe parçalar olacak mı?
Thomas Lauderdale: Ben Youtube'da gezinerek yeni şarkılar keşfetmeyi çok seviyorum. Sahnede büyük bir keyifle söylediğimiz ve albümümüze de aldığımız "Aşkım Bahardı"yı da böyle bulmuştum.
Hikayesi olan, nostaljik şarkıları çok seviyoruz. Katibim de (Üsküdar'a Giderken) repertuvarımızda. İlerleyen zamanlarda elbette yeni sürprizlerimiz olabilir.

HEM EĞLENCELİ HEM DE ZOR

- Şu anda kaç dilde kaç şarkı söylüyorsunuz? Farklı dillerde şarkı söylemenin zorlukları var mı?
China Forbes: Yaklaşık 25 dilde şarkılar söylüyoruz. Farklı dilde şarkı söylemek hem çok eğlenceli hem de zor. Biz yıllardır çok farklı dillerde şarkılar söylediğimiz için artık bu konuda bir reflekse sahibiz. Şarkıları repertuvarımıza alırken o dili çok iyi bilen insanlardan ya da dil uzmanlarından destek alıyoruz. Birlikte telaffuz üzerinde çalışıyoruz. Şarkının hikayesini, ne anlattığını iyice öğreniyoruz.
Kolay değil ama biz her aşamasından çok keyif alıyoruz.

'İZMİRLİNİN SICAKLIĞI HEP HATIRALARIMIZDA'

- Konserleriniz kapsamında İzmir'e de geleceksiniz... İzmir'de daha önce de konser vermiştiniz...
China Forbes: Eveeet! İzmir bizim çok iyi bildiğimiz ve sevdiğimiz bir şehir... İnsanlarının sıcaklığı, coşkusu, şehrin güzelliği hep hatıralarımızda...
Yeniden geleceğimiz için çok mutluyuz. Yine harika bir akşam yaşayacağımıza eminim. Keşke daha fazla zamanımız olsaydı da Çeşme'nin muhteşem denizinin, havasının tadını çıkarabilseydik. Ama turnemiz 6 şehri kapsıyor ve konserler arka arkaya... Bursa, Konya ve Adana'daki ilk konserlerimiz olacak. O yüzden de çok heyecanlıyız. Herkesi bizimle eğlenmeye ve şarkıları birlikte söylemeye bekliyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA