• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ABD’de 14 gün: Batı sahili HAKAN URGANCI

ABD’de 14 gün: Batı sahili

hakan.urganci@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.08.2019, 00:00

Ailece yaptığımız ABD seyahatinin son bölümünü batı sahiline ayırdık.
Los Angeles: Universal Studio turunu yapmadan dönmeyin. Her ne kadar pek çok şeyi beş boyutlu sinema gösterisine dönüştürmüş olsalar dahi güzel.
Özellikle yeni şovlardan Harry Potter ve Transformers, klasiklerden Mummy ve bence dünyanın en iyi gösterilerinden Waterworld'ü mutlaka izleyin.
Eğer roller coaster istiyorsanız burada işiniz olmaz. Six Flags ya da Disney World'e gitmelisiniz.
Hollywood Bulvarı'nda bir akşam yürüyüşü yapın. 1o dolar gibi bir bedelle ünlü bulvarda isminizi film yıldızları gibi yere yazdırıp fotoğraf çektirebilirsiniz.
Ünlü Santa Monica Pier'de deniz mahsülü yeyip sokak gösterilerini izleyin. (Forest Gump filminin meşhur ettiği zincir marka Bubba Gump isimli karidesçiyi es geçip yerel halkın yediği dükkanları tercih edin.) Akşam Los Angeles'ın güzel AVM'lerinden (Bizim Mavibahçe gibi ama çok daha güzel) Americana'da gezebilirsiniz.
ABD'nin az bilinen düzgün şehirlerinden Irvine, suç oranının düşüklüğü ve eğitim kalitesiyle de parlıyor. Araç kiraladıysanız LA'ye 45 dakika mesafedeki bu şehri görebilirsiniz. Akşam yemeğini şık avm Spectrum Center'da yeyin.
AVM demişken, bizde Forum Bornova olarak minik bir benzerinin bulunduğu outletlerde alışveriş yapmak isteyebilirsiniz. Uyaralım:
Burada (yüksek dolar kuru yüzünden) artık çok ucuz bir şey bulmak mümkün değil. Özellikle Amerikan markalarına bakın. En büyük indirim onlarda. Ancak on yıl önce Türkiye'nin beşte biri fiyatta iken ürünler, bugün sadece bizden yüzde otuz falan ucuz, haberiniz olsun.
Şehrin pek çok yerinde bulunan Wetzell's Pretzell, damak tadımıza uygun ve ucuz bir beslenme biçimi sunuyor. Öğle yemeğini geçiştirmek için pratik bir çözüm.
Dogbites denen yufkayla fırınlanmış minik sosisleri bir kez yeyince evde de bundan yapabilir miyim diye düşüneceksiniz.
Bu arada, popüler destinasyonlardan La Jolla'da ( kokusuna dayanabilirseniz) foklarla fotoğraf çektirebilir, onlara yaklaşabilirsiniz. Çocuklarınız için unutulmaz bir deneyim olur.
ABD'de ismini belki de hiç duymadığınız şehirler var.
Hatta bazıları plaj ismi taşıyor.
Nüfusu milyonun üstünde olan Huntington Beach ve Pacific Beach bu şehirler...Özellikle Pacific Beach'i çok sevdik. Burada (benzeri İstanbul'da da varmış.) bir aplikasyon yardımıyla elektrikli scooter kiralayıp dev plajı bununla gezebilir, sonra da canınızın istediği yere bırakabilirsiniz.
Ünlü Beverly Hills, gerçekten göz kamaştırıyor. Burada (Pretty Woman filminin çekildiği) Beverly Willshire oteli önünde, sokakta bir kahve için ve önünüzden Julia Roberts'ın geçtiğini hayal edin( ki hiç de uzak ihtimal değil). Ünlü mağazalardaki dünya markalarının fiyatlarına bir de renk uyumlarına bakarsanız bir bulantı gelebilir, yanınıza emedur falan alın.
Ünlülerin yaşadığı milyon dolarlık nefis evlerin hepsinin ahşap olduğunu anlayınca da içinize gereksiz bir ukalalık gelebilir, aldırmayın. Geçer nasılsa...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA