• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

BİRLİKTE ÇOK GÜZELİZ TÜRKİYE’M

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.07.2016, 00:00
Bunca olan bitenden sonra hala "ötesi de varmış" diyecek ayrıntılar ortaya çıktıkça "Allah'ım aklımızı koru" diyenlerdensiniz eminim sizler de. Pek çok insan farkında değil belki ama tarihin çok önemli bir bölümüne tanıklık ediyoruz ve ileride bugünkü gelişmeler yazıldığında herkes; bu olanların neresinde durduğunu daha net görebilecek belki de. Bugün yaşananlar sırasında, o parti veya bu parti, o kişi ya da bu kişi ya da kurum değil, devletinmilletin- demokrasinin ve milli iradenin yanında durup durmadığınızdır. Her akşam Türkiye'nin dört bir yanındaki meydanlara baktığınızda da milli iradenin ne kadar sağlam olduğunu çok şükür ki herkes görüyor.

Yıllardır devlet içinde yuvalanmış bulunan FETÖ örgüt üyelerinin silahlı mücadele ile devleti ele geçirme planları suya düşünce ve çok büyük darbe yiyince amaçlarının içeriden ve dışarıdan işbirlikçileriyle ekonomiyi sıkıntıya sokacak duruma düşürmek olduğunu söylemiştik dün.
Ve, bununla ilgili de bir vatandaş olarak yapmamız gerekenin, hayata daha çok katılmak, normal yaşamımıza devam etmek olduğunu söylemiştim.
Türk Lirasına sahip çıkmak ve mevduatlarımızı korumak, borsada çok büyük olmasa da hisse almak gibi yapabileceğimiz katkılar çok önemli. İşadamlarının da yatırımlarına devam kararı alması milli iradeye ve bu tür saldırılara karşı en güzel cevap.

Dünkü yazımdan sonra finans çevrelerinden ve büyük yatırım olan birkaç işadamından aldığım telefonlar, yapılan bu çağrıların ne kadar doğru olduğunu bir kez daha gösterdi.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin yatırımcılara moral veren açıklamalarını çok önemli buluyor işadamları.

EKONOMİ ÜZERİNE OYUNLAR DA BOŞA ÇIKTI

15 Temmuz akşamı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Marmaris'te olan Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın dün A Haber ekranlarında, o geceyle ilgili anlattıkları bugüne kadar kulaktan kulağa konuşulanlardan sonra hepimize en derli toplu, en moral veren açıklamalar oldu. 15 yıldır her kriz anında soğukkanlı liderliğini hiç bozmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yine aynı dirayeti sonuna kadar yürüttüğünü bir kez daha dinledik en yetkili ağızdan. Benim, Enerji Bakanı Albayrak'ın sözleri arasında ayrıca çok önemli bulduğum iki husus daha var ki; biraz önce sözünü ettiğim finansal saldırı ihtimaline karşı hükümetin atmaya hazırlandığı adımlar olması dolayısıyla hepimizi de rahatlatacak konular. Hükümetin, ilgili bakanlarının en geç 1 ay içinde çıkarmaya hazırlandığı kapsamlı bir ekonomi paketi olduğunu öğreniyoruz. Bu pakette, çok kapsamlı bir vergi barışı ile yeniden büyümeye geçmenin de önü açılacak. Böylelikle S&P gibi Moody's gibi ne yapmaya çalıştığı artık ayan beyan ortaya çıkan derecelendirme kuruluşlarının da tüm olumsuz propagandası çökecek..

Benim, son dönemde çok ama çok kullandığım bir cümle var; "Birlikte çok güzeliz Türkiye'm." Yine tekrarlıyorum, bıkmadan tekrarlayacağım.
Biz, birlikte çok güzeliz.

Bunu biliyorduk ama 15 Temmuz dostlara da düşmanlara da bir kez daha gösterdi bu güzelliği.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA