• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

“9 EYLÜL RUHU CANLANDI”

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.07.2016, 00:00

Aslına bakarsanız 4 gün geçmiş üzerinden ama ekrandan değil de kendi gözlerinizle gelip görünce durumun vahametini daha iyi anlıyorsunuz. Meslek yaşamımın 15 yılının geçtiği Meclis'in 15 Temmuz sonrasındaki hali içimi öyle acıttı ki... İzlenimlerimi ve ilginç anekdotları sizlerle yarın paylaşacağım.
Rütbeli teröristlerin, cemaatin imamlarının, alçak hainlerin sivil ve masum insanların üzerine bomba ve kurşun yağdırdıkları, tankla ezip geçtikleri, Gazi Meclis'i yerle bir ettikleri Ankara'daydım dün. Siyasi tarihimizde görülmemiş bir duyarlılıkla iktidar ve muhalefet partilerinin tümünün kararlı bir şekilde karşı durduğu bu ihanet sırasında sergiledikleri tavırla ön plana çıkan nice kahramanımız var.
Bunların başında da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım geliyor. Ve ben bu 2 kahramandan Başbakan Binali

Yıldırım ile dün Ankara'da görüşüp İzmir ve Ege'ye dair mesajlarını bizzat aldım.
15 Temmuz gecesinden bu yana meydanları hıncahınç doldurarak omuz omuza demokrasi nöbeti tutan Ege'nin tüm illerine müteşekkir Başbakan. Milletvekili olduğu İzmir'i de çok ayrı tutuyor. Parti ayrımı yapmaksızın demokrasiye sahip çıkan tüm hemşehrilerine şükranlarını sunarken bu direnişin 9 Eylül ruhunun yeniden şahlanışı olduğunu söylüyor. Günlerdir toplam birkaç saat uyuyan ve demokrasi nöbetini bir an olsun bırakmayan Başbakan Binali Yıldırım'ın Yeni Asır aracılığıyla verdiği mesajlar şunlar oldu:
"15 Temmuz Cuma günü ülkemiz melun bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalmıştır.
Fethullahçı Terör Örgütü'nün yaptığı bu hain girişim tüm halkımız tarafından sokaklarda, meydanlarda protesto edilerek kahramanca püskürtülmüştür.
Halk canilerin, katillerin tankını devirmiş, tank namlularına göğsünü siper etmiştir. Türk Milletinin bu şanlı direnişinin en güzel örneklerinden biri de benim şehrim İzmir'de gerçekleşmiştir.
İzmirliler, Konak Meydanı'nda gerçek bir demokrasi direnişi göstermiş ve bu direnişi demokrasi bayramına çevirmiştir.
Bu tablo demokrat İzmir tablosudur.
İzmir'in darbecilere karşı gösterdiği kahramanlığı hayranlıkla izliyorum.
İzmir'in bu direnişi 9 Eylül ruhunun yeniden şahlanışıdır. İzmir ve İzmirli hemşehrilerimle bir kez daha iftihar ettim. Parti farkı gözetmeksizin, Konak Meydanı'nda bütünleşen tüm hemşehrilerime sevgi ve saygımı sunuyorum.
Demokrasi nöbetini hep birlikte tutmaya devam edeceğiz."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA