• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Siyasette bir başarı öyküsü, Hamza Dağ SEZER ALTAN

Siyasette bir başarı öyküsü, Hamza Dağ

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.08.2018, 00:00

Bugün köşemde AK Parti 6.
Kongresi'nde en üst karar organına MYK'ya ve Genel Başkan Yardımcılığı görevine tekrar getirilen İzmir Milletvekili Avukat Hamza Dağ'ı anlatacağım sizlere.. Hamza Dağ Balıkesir Sındırgı'nın Derecikören köyünden olup hemşerimdir. Genç, dinamik, başarılı bir insandır.
Yıllarca avukatlık görevini başarıyla yürüten Hamza Dağ gençlere, çocuklarımıza örnek gösterebileceğimiz ideal bir isim... Genç yaşta, daha 30 yaşında milletvekili oldu, daha sonra MKYK üyeliği ve Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Bu ülkenin en yoksul köylerinden birinde, memur bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Dağ, Sındırgı'nın dağ köyünden çıkıp kendi çabasıyla siyasette nelerin başarılabileceğini ortaya koydu.

VATAN SEVDASI

Hamza Dağ'ın siyaset yolculuğuna başladığında bu ülkeye ait hayalleri vardır. Vatanına, ülke insanına hizmet etmek sevdasındadır.
Sonuçta hayallerinizin peşinden gidince doğduğunuz topraklara, bölgenize ve ülkenize neler kazandırabileceğinizi ispatlarsınız. Bazıları lider doğar, hep yeniliğin ve farklılığın peşinden gider. Hamza Dağ da siyasette bir fark ortaya koymuş, kısa sürede yıldızı parlamıştır.
Ne demiş büyük ilim ve din bilgini Hazreti Mevlana; 'Dünle beraber gitti cancağızım, ne kadar söz varsa düne ait, şimdi yeni şeyler söylemek lazım.' Hamza Dağ da siyaset ve hizmet yolculuğunda 'yeni şeyler söylemek lazım' diyerek gençliğini, dinamizmini çok iyi kullandı. AK Parti'nin kendisine verdiği şansı çok iyi değerlendirdi. Çok çalıştı doğrunun, haklının, hakkın yanında yer aldı. İnsanının sorunlarına sahip çıktı, onların dertleriyle dertlendi. Seçim bölgesini, ona inanan, güvenen insanları hiçbir zaman unutmadı.

MÜTEVAZİ VE HALKA YAKIN

Mütevaziliği, halka yakınlığı samimiyeti dikkat çekiciydi.. Hala İzmir Gümüşpala'daki mütevazi apartmanda oturması bunun bir kanıtı..
Oysa Hamza Dağ, okul ve iş yaşamına ülkenin içinde bulunduğu koşullar sebebiyle birçok eksiyle başlamıştır. İmam Hatip Lisesi mezunudur. Beş bin kişi içerisinde 30'uncu olduğu hakimlik sınavını kazanmasına rağmen sözlü sınavda kaybeder.
Müezzin bir babanın oğlu olarak babasının görevi dolayısıyla Demirci'de dünyaya gelen Dağ, yüksek eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı. 2000'de mezun oldu. Ardından 2000-2001 tarihleri arasında avukatlık stajını yaptı, daha sonra 2004'de 2 arkadaşıyla birlikte İzmir Barosu'na bağlı Avukatlık Bürosu açtı.
Hamza Dağ'ın başarısındaki en önemli etkenlerden birisi halkın içinden gelmesi ve insanını çok iyi tanımasıdır. Öğrencilik hayatına başladığı 1996 yılından 2005 yılına kadar özel araçla hiç seyahat yapmamış hep toplu taşıma araçlarını kullanmıştır.
Hala zaman zaman insanların arasına karışıp metro ve otobüsle onlarla birlikte olmakta, sorunlarını dinlemekte.
Bu nedenle İzmir'in neredeyse bütün sokaklarını çok iyi bilir.

İNSAN HAKLARI GÖREVİ

Meslek hayatına atıldıktan sonrada sosyal ve siyasi çalışmalarına devam eden Hamza Dağ, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev yapar, burada insan hakları üzerine çalışmalarda bulunur.
Halen, Çankaya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı'nda yüksek lisansına devam etmekte olan Hamza Dağ, evli ve 3 çocuk babasıdır.
Son söz; Sayın Dağ'ın sevdalısı olduğu bu ülkeye daha yüksek makam ve mevkilerde hizmetler edeceğini düşünüyorum.
Aynı toprakların çocuğu olarak Sayın Dağ'ın başarısından gurur duyuyorum.
Bu hizmet ve siyaset yolculuğunda Sayın Dağ'a başarılar diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA