• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
4G: Genç, Girişim Gelecek ve Gelişim SEZER ALTAN

4G: Genç, Girişim Gelecek ve Gelişim

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.12.2018, 00:00

Üniversite öğrencilerinin vazgeçilmezlerinden biri de öğrenci kulüpleridir. Gerek sosyal hayat gerek iş hayatı açısından öğrenci kulüpleri önemli bir yere sahiptir. Kulüplerin en büyük avantajı ise hiç kuşkusuz öğrencilere sağlamış olduğu yeni arkadaşlıklar ve kişisel gelişim becerileridir.
olabileceği önemle vurgulanmalıdır."
Ben de bugün sizlere hafta sonu katıldığım, benim de öğrencilerle tecrübe ve birikimlerimi paylaştığım önemli bir kongreden bahsedeceğim. 20 bin üyesiyle Türkiye'nin ilk 10 kariyer kulübü arasında yer alan Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Kulübü'nün gerçekleştirdiği "4G Girişimcilik Kongresi"nde, "Genç Girişimciler Gelecekleri için Gelişiyor" mottosuyla çok faydalı sunumlar gerçekleştirildi.
DEÜ İşletme Kulübü, 1982 yılında kurulmuş olup ülkemizin saygın üniversiteleri arasında yer alan Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde 2003-2004 eğitim-öğretim yılından itibaren aktif olarak faaliyet gösteriyor. "Bir Adım Daha..." mottosuyla her yıl daha fazla büyüyüp gelişen kulüp, düzenlenen kampus içi ve kampus dışı etkinlikleriyle (kongre, zirve, eğitim konferansları, söyleşiler, yemekler, geziler, sosyal sorumluluk projeleri ve çeşitli organizasyonlar) dikkatleri üzerine çekmiş, Türkiye'nin en iyi öğrenci kariyer kulüpleri arasındaki yerini almıştır

GİRİŞİMCİLİK ÖYKÜLERİ

Önümüzdeki dönem ulaşmak istedikleri hedefleri ve çalışmaları hakkında bilgi veren Kulüp Başkanı Hüseyin Ersoy, "Ana hedefimiz, Türkiye'nin ilk 10 kulübü içerisinde olma bilinciyle 2019 yılının en girişimci kaliteli ve aktif kulübü olmak. 5 yıl içerisinde yurtdışı projeleri ve etkinliklerinde aktif şekilde yer almak" dedi.
Kongrede birçok girişimci şirket başarı öykülerini öğrencilerle paylaştı. Mezeci çırağı olarak başladığı iş hayatında bir çok başarılı işe imza atan, kitaplar yazan Minteks'in sahibi üstat Özkan İrman deneyimlerini, başarılarını, başarısızlıklarını harika bir sunumla öğrencilerle paylaştı. Daha sonra İzmir'de kuruyemiş sektörünün yenilikçi, inovatif ve lider markası Can Kardeşler'in genç ve başarılı Genel Koordinatörü Velit Can girişimcilik öykülerini anlattı.
Can Kardeşler Kuruyemiş'in yeni yatırımlar yaparak sağlıklı büyümeye devam ettiğini, 28. şubesini Hatay İnönü Caddesi'nde açtığını, sektörde lider olduğunu bir kez daha kanıtladığını belirten Velit Can "İnovatif yeni ürünler üzerinde çalışıyoruz. Bundan böyle ürünlerimizi insan vücudunun ihtiyaçlarına göre kategorize edip, müşterilerimize çeşitlerimizi artırarak sunacağız" dedi.

ÖZDEMİR'E TEŞEKKÜR

2014 yılında bir gecede aldığı kararla kariyerine noktayı koyarak İstanbul'dan İzmir'e gelen "Alsancak Dostları Fırını" kurucu ustasının kızı Berrin Akar Rasuli de, öğrencilere hem şirketin büyüme öyküsünü anlattı hem de kendisinin girişimci karakterinden örnekler verdi.
Boyozun tarihinde 2. devrimi nasıl gerçekleştirdiklerini ve baba yadigârı bir tarihi markayı, büyük emeklerle büyütülmüş bu tarihi mirası ayağa kaldırmak için nasıl çalıştığını anlatan Berrin Akar Rasuli, "İzmir'in boyozunun simgeleşmesinin arkasında önemli bir tarihi marka vardır, o da Alsancak Dostlar Fırını'dır" dedi.
Daha sonra Sibel Yıldızbaş, Nur Karaata, Serkan Karataş, Süreyya Kızılkan, Erdem Genç, Engin Özgül, Ezgi Ezdar söz aldı, grup "Cuma Kafası" gösteri yaptı.
Son söz bu kulübün gelişmesinde, başarısında büyük emeği olan, zamanını ve enerjisini yıllardır bu kulüp için harcayan, benim de hocam olan kulübün danışman hocası Prof. Dr. Ali Özdemir için... Ali hoca kendi alanında çok önemli başarılara imza atmış, üniversitenin ve bilim dünyasının saygın hocalarından biridir. Sayın hocama emeği, yüreği, çabası ve katkıları için çok teşekkür ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA