• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tenisimiz Antalya’da NECDET KESTELLİ

Tenisimiz Antalya’da

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.02.2022, 00:00

W15 Antalya kadınlar seri turnuvalarında ekibimiz Doğa Türkmen/Melis Ayda Uyar finalde 2 numaralı seri başı Burdina/Pospelova çiftini 4-6, 7-6, 10-7 yenerek çiftlerde şampiyon oldu. Tek kadınlarda ise Dilana Demidova'yı 7-5, 6-4 mağlup eden İlay Yörük üst üste üçüncü finaline yükseldikten sonra 2 Numaralı seribaşı Amerikalı Black'e 2-6/6-4 /4-6 yenilerek ikinci oldu.

Sarp Ağabigün/Jecan çifti, Hong/Nam çiftine 4-6/4-6 yenilerek turnuvayı ikinci olarak tamamladılar. Bir numaralı milli oyuncumuz Cem İlkel ve Altuğ Çelikbilek Hindistan'da Bengaluru Challenger turnuvasında hem teklerde, hem de çiftlerde beraber mücadele ediyorlar. İkisi de ilk tur tek maçlarını rahat geçtiler. Başarılı oyuncularımızı kutluyor ama daha yüksek başarılara imza atmalarını bekliyoruz.

NEDEN ACABA?
Gençlerimizin bir kısmı teniste ilerleyip gelişmek için çırpınırlarken, diğerleri yeterince destek görmediklerinden yakınıp yöneticilerin ilgisizliklerinden tenisten kopma durumundalar. Bu arada, Tenis, GSB'nin gözdesi durumunda. Tenisimiz 81 ilimize sevdiriliyor ve tesislerimiz çoğalıyor. Ayrıca genç, büyük ve senyör oyuncu sayımız artıyor, tenis akademileri gelişiyor ve antrenör sayılarımız maşallah iyi durumda. İTF ile ilişkilerimiz de gayet iyi yolda. Çok sayıda uluslarası turnuvaları çocuklarımızın ayağına getiriyoruz; kulüp sayılarımız da çoğalmış. Çocuklarımız "Hafta sonu" turnuvalarında umut ile başarı peşinde koşuyor. Ebeveynler ise tenis oynamasını istedikleri çocuklarının masraflarını karşılayabiliyorlar ama, ama tenisimiz bir türlü istenilen ve beklenen seviyeye tüm iyi niyetli denemelere rağmen yaklaşmıyor bile! Neden acaba? Neyimiz eksik ki?

ZVEREV İKİNCİ OLDU
Zverev, sene sonunda ki başarıları sonrasında Avustralya Açık'ta erken elendikten sonra şampiyon olmak üzere geldiği Montpellier finalinde Bublik'e 6-4, 6-3 ile yenilerek kupadan yine mahrum oldu ve şampiyonluğu, şimdi 31. sıraya yükselmiş olan Bublik'e kaptırdı. Fransız oyuncular Herbert / Mahut çifti, bu turnuvanın çiftler kategorisinde şampiyon oldu. Maharashtra Açık'ta 2018'de de şampiyon olmuş olan Sousa şampiyon oldu, 4. şampiyonluğuna ulaştı. Amerika Birleşik Devletleri'nin 1 ve ATP sıralamasında ise 19 numara olan Taylor Fritz'in favori olduğu turnuvada ayrıca Reilly Opelka, John Isner, 2021'in yeni yıldızı Jenson Brooksby ve Maxime Cressy mücadele edecekler. Bu turnuva tenisin Amerika'da tekrar canlanma içine girdiğinin bir diğer göstergesi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA