• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tahir Başkan SELAHATTİN ERTAŞ

Tahir Başkan

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.01.2022, 00:00

Çaykur Rizespor Başkanı Tahir Kıran hakemlerden ümitli olduğunu söyledi. Ç.Rizespor nereden bakarsanız hakem hatalarından en az 12 puan kaybetmiş bir takım.

Buna rağmen başkan, suçu hakemlerin üzerine atıp kaos yaratmak yerine, kendisine yakışan, aklı başında, yıkıcı değil yapıcı tavır sergiliyor. Hoşuma gitti. Diğer kulüp başkan ve yöneticileri örnek almalı.

Göztepe ve Altay'daki tehlike
İlk yarıyı Göztepe 15, Altay ise 18 puanla kapatmıştı. Geçen sezon düşen takımlar 41 puan barajının altında kalmış. Hatırlayalım; Kayserispor 1 puanla küme düşmekten kurtulmuştu. 41 puanı geçemeyen Erzurum, Ankaragücü, G. Birliği ve Denizlispor lige "hoşçakalın" demişlerdi. Yani, sarı-kırmızılılar ile siyahbeyazlıların ikinci yarı en azından 42 puanın altına inmemeleri gerek! Kadroları güçlendirme çabaları ne durumda? Gazetemizdeki haberlere ve kulüplerin yakın çevrelerinden aldığım duyumlara göre durumlar hiç de iç açıcı değil. Göztepe'nin defansı ve orta sahası kötü.

Ayrıca İrfan Can Eğribayat'ı rekabete zorlayacak iyi yedek yok. Ama nedense adı sanı duyulmamış Boşnak kaleci Piric'i aldılar. Orta saha golcü Jahovic'i besleyemiyor, acil takviye lazım. Oradan da ses seda yok. Taraftar da umutsuz. Aldığım duyuma göre, sezon başında kulübün scout ekibinin tavsiye ettiği oyuncular da alınmamış! Eee o zaman başta teknik adam El Maestro ile birbirine uyumsuz futbolcuları kimler transfer ediyor da Göztepe'yi bu hale getiriyor?

Gelelim Altay'a...
Başkan Özgür Ekmekçioğlu geçen sezon hakikaten büyük işler yaptı. Mustafa Denizli'ye güvendi. Ancak takımın yaş ortalaması yüksek. Kulübe yakın dostlarım maaş ödemelerinde gecikmeler ve transfer için de para sıkıntıları var diye konuşuyor. Altay'ı seven daha önce büyük finans kaynakları sağlayan kulüple özdeşleşmiş isimlerin başkana, yönetime ve Mustafa hocaya yardımcı olması gerekir diye düşünüyorum. Sonuçta çok güzel bir stada kavuşmuş ve yaşayan efsane Mustafa hocanın isminin verildiği bir statla düşmek yakışık almaz!

Yine uçtu dövizler
Yine geldi çattı Afrika Kupası zamanı. Sadece bizdekilerin değil tüm dünya takımlarının derdi bu kupanın zamansızlığı. Süper Lig'de top koşturan 21 yabancı futbolcu, ortalama 5 lig maçında olmayacak. Beşiktaş ve Fenerbahçe'den hiçbir futbolcunun boy göstermeyeceği turnuvada, Galatasaray ve Trabzonspor'dan ikişer futbolcu var. Galatasaray'dan Mostafa Mohamed (Mısır) ve Sofiane Feghouli (Cezayir), Trabzonspor'dan ise Jean Kouassi (Fildişi Sahili) ile Djaniny Semedo (Yeşil Burun Adaları), turnuvada ülkeleri için mücadele edecek. Afrika Uluslar Kupası'na Türkiye'den en fazla futbolcu gönderen takım ise Atakaş Hatayspor'muş. O kadar milyon dolar veriliyor bu oyunculara ama takımlarına katkı sağlayamayacaklar. Oynamadıkları sürece maaşlarını alacaklar tabii.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA