• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Birlik zamanı TOLGA TEKİN

Birlik zamanı

tolga.tekin@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.02.2018, 00:00

İslam dünyası olarak her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olan zor günlerden geçiyoruz.
Çok yakın tarihte Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da bizi tarih sahnesinden silmek için üstümüze gelen emperyalist güçler, bugün yine işbaşında.
FETÖ'nün kanlı eliyle yapılmak istenen ve ülkemizi bölerek kan gölüne çevirmeyi amaçlayan 15 Temmuz hain darbe girişimi, "su uyur düşman uyumaz" misali bunun en yakın ve en bariz örneği oldu. Bu emellerine ulaşmak için boş durmayan şer cephesi bir yandan da kendine taraftar toplamak için algı operasyonları yapıyor. Büyük fotoğrafı göremeyenler bu oyuna gelirken feraset ve basiret sahibi olanlar ise bu şeytani oyunları bozuyor.

BİZ BU OYUNA GELMEYİZ

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'nın bulunduğu Peygamberler Şehri Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul eden ABD'nin başını çektiği Evanjelist ve Siyonist işbirliğini sürdüren haçlı zihniyetiyle hareket eden ülkeler türlü oyunlarla Türkiye'yi kaosa sürükleyerek bölüp işgal etme hayalleri kuruyor. Sınırlarımızı tehdit eden terör odaklarını yıllarca destekleyen ve on binlerce insan kanı dökenlere karşı Türkiye, asırlar boyunca tarihe destan yazan geçmişinde olduğu gibi yine dik durmaya ve mücadele etmeye devam ediyor.
Din ve mukaddesat uğruna, vatana, ezana, bayrağa, ve bağımsızlığa olan aşkımız sayesinde şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşmak için gözümüzü bile kırpmıyoruz. Ancak şer odakları durmak bilmiyor ve kardeşi kardeşe kırdırmak istiyor. Bizler bu oyuna gelmeyeceğiz. Oynanan oyunları inşallah ferasetimiz ve basiretimizle bozacağız.

ALLAH'IN İPİNE SIMSIKI SARILIN

Dünyadaki Müslümanların da tek umudu yine Türkiye. Türkiye'yi geçmişte olduğu gibi İslam aleminin lider ülkesi olarak gören Müslümanların yapması gereken tek bir şey var o da birlik ve beraberlik içinde olmak. Çünkü Allah (c.c.) ve O'nun alemlere rahmet olarak gönderdiği elçisi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) bizlere bunu emrediyor. Yüce Rabbimiz "Hep birlikte Allah'ın ipine (Kur'an'a) sımsıkı sarılın. Parçalanıp bölünmeyin. Allah'ın size olan nimetini hatırlayın.
Hani siz, birbirinize düşmandınız da O, kalplerinizi birleştirmişti.
O'nun nimeti sayesinde kardeş olmuştunuz. Yine siz bir ateş çukurunun tam kenarında idiniz de O, sizi oradan kurtarmıştı. Allah size âyetlerini böyle apaçık bildiriyor ki doğru yola eresiniz." (Al-i İmran / 103) buyuruyor. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) de "Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır" (Müsned, İbn Hanbel, IV, 375). Şeklinde seslenerek birlik ve beraberliği emrediyor.

BÜYÜK GÖREV

Millet olarak Rabbimizin karşısında, tarih önünde insanlık adına her birimize görev ve sorumluluklar düşüyor. Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere inat, sımsıkı kenetlenmeye devam edelim. Terörü, fitne ve fesadı körüklemeye yönelik oyunlara karşı uyanık olalım. İstiklal Şairi Mehmet Akif'in "Girmeden bir millete tefrika, düşman giremez.
Toplu vurdukça gönüller, onu top sindiremez. Sen, ben desin efrat, aradan vahdeti kaldır. Milletler için, işte kıyamet o zamandır." mısralarında ifade ettiği birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek her türlü söylem ve eylemden uzak duralım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA