• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İyi evlat babayı vezir kötüsü rezil eder YUNUS KARAKAYA

İyi evlat babayı vezir kötüsü rezil eder

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.04.2015, 00:00
İstenilen ve beğenilen nitelikleri taşıyan, yararlı olup iyilik sunan evlatlar baba ve anne için övünç kaynağı; kötülük yapan, sağlıksız, yararsız insanlar da utanç kaynağı olurlar. Sözün özü "İşi evlat babayı vezir, kötüsü rezil eder"... Tıpkı hafta sonunda yapılan MHP aday tanıtım toplantısında bir iki kendini bilmezin, gazeteciye yönelik olarak yaptığı saldırının bir çuval inciri berbat etmekten başka bir işe yaramadığı gibi. MHP İzmir İl Yönetimi'nin "Özür" diledikleri açıklamasıyla konunun kapanmadığını belirtmek isterim. Saldırı olayını kim gerçekleştirdiyse, partinin disiplin kurulunun da gereğinin yapmasını bekliyorum. MHP'de onun adamı, bunun adamı gibi anlayışının bitmesi gerekir.

Asena'ların emeğine saygı duyun


MHP İzmir il teşkilatları sahada olan iki Asena, 1.Bölge'den Senem Kılıç, 2. Bölge'den Neslihan Çelik'in gösterdiği çabaya saygı duyun lütfen. Çünkü bu iki isim de MHP'nin İzmir'deki gücüne güç kattı, partinin oylarını yükselttiği bir dönemde, yapılan yanlış bir davranış bütün çalışmalarını bir anda silip süpürdü. Seçim projeleriyle konuşulması gereken MHP şimdi gazeteciye yapılan saldırı olayıyla gündemde. Şimdi MHP İzmir teşkilatındaki "anlı" "şanlı" isimler bu durumdan memnunlar mı acaba?
Gazeteci kardeşimize yapılan saldırı olayıyla ilgili görüşlerimi geçtiğimiz günlerde ziyaretime gelen 2.Bölge Milletvekili adayı Neslihan Çelik hanımla paylaştım. Görüşlerimi paylaşmak için MHP İl Başkanı Sayın Necat Karataş'ı cebinden bende kayıtlı numarasından ulaşamadım, makamını aradım not bıraktım ama hala dönüş alamadığımı belirtmeden geçemeyeceğim.

Çanakkale'yi avucunda hisset


İki dedesini Çanakkale savaşlarında şehit veren İzmirli doğal taş sanatçısı Dursun Köroğlu, Çanakkale Kara Savaşları'nı anlatan figürleri, avuç içi şeklindeki traverten mermere işledi. Köroğlu'nun çalışmalarına değerli dostum Alirıza Çelebi'nin katkılarını da unutmamak gerekir. Eserini Çanakkale'de yapılan 100.yıl törenlerinde sergileyen Köroğlu, eserine gösterilen ilgiden bir hayli memnun. Bence İzmir'deki ilçe belediye başkanları, halkı bu eserle buluşturmak için elini sıkı tutmalı, özellikle öğrencilere "Çanakkale'yi avuçlarında" hissettirmeli.

İzmir'i "Altın çember" kurtaracak


Kendisiyle sohbet etme imkanı bulduğum İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanesi, İzmir'in makus talihinin "Altın çember" ile değişeceğini söylüyor. Altın çember'in isim babasının kendisi olduğuna dikkat çeken Tanesi, "3. Köprü, Çanakkale ve İzmit Körfez geçişleri tüm sektörlere olumlu katkı sağlayacak yatırımlardır. Bu altyapı çalışmaları tüm Güney, Doğu Marmara ve Kuzey Ege'yi etkileyecek 3 ayrı geçiş noktası teşkil etmekte ve büyük bir çember oluşturmaktadır. Büyük resme baktığımızda bu yatırımların pek çok sektöre fayda sağlayacağını, etkisinin büyük olacağını ön görebiliriz. Bu ulaşım akslarının Ege Bölgesi ve İzmir üzerinde olumlu sosyo-ekonomik etkileri göz önünde bulundurulması gerekir" diye konuştu.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA