• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kesilen baş yerine konmaz YUNUS KARAKAYA

Kesilen baş yerine konmaz

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.06.2015, 00:00
Türkiye 7 Haziran'da sandık başına gidecek ve tarihi bir karar verecek. Atalarımız 'İki ölç, bir biç' demiş. Yani ne olursa olsun, bir işe kalkışmadan önce işin ayrıntıları iyice düşünülmeli; boyutları gözden geçirilmeli; nasıl başlanıp nasıl gelişeceği ve nasıl sonuçlanacağı, ne alıp ne götüreceği dikkatle hesaplanmalı. "Kesilen baş yerine konmaz" sözünde olduğu gibi bir iş yapıldıktan sonra eski durumuna getirilemez. Bu bakımdan bir işe girişmeden, bir davranışta bulunmadan önce, işin nasıl sonuçlanıp sonuçlanmayacağını iyi hesapla; pişman olup olmayacağını iyi düşünüp taşınıp ve ondan sonra harekete geçip geçmeme konusunda karar vermek gerekir. Seçmenlere tavsiyem şöyle bir gözlerini kapatsın ve eski Türkiye döneminde nelerin yaşandığını bir düşünsün. Örneğin çocuklarına okul kitabı alabilmek için kaç saat kuyrukta beklediklerini, hastaneden ilaç almak için sabahın köründe kalkmak zorunda kaldıklarını bir düşünsünler. O zamanları yaşayan birisi olarak, 100 gr çay ve şeker almak için kuyruklarda beklediğimi, çay içmek isteyen ablama, babamın nasıl kızdığını unutma imkanım yok. Tatlı vaatlere kanmak yerine gerçekleri görerek oy kullanmak gerekiyor öyle değil mi?

Sağlıkta şiddete dur demeli


Sağlık çalışanlarına yönelik olarak yapılan saldırıların her geçen gün arttığının farkındasınız değil mi?
Son olarak, çalıştığı hastanede silahlı saldırıya uğrayan Dr. Kamil Furtun hayatını kaybetti.
Doktorlar ve diğer sağlık çalışanlarının sadece insanların hayatını kurtarabilmek için mücadele verdiği unutulmamalı. Bunun için yıllarca eğitim alıyor. Eğer bir empati kurmayı başarabilsek sorun kendiliğinden çözülür. Bir hastanın veya yakınlarının uyguladığı şiddet doktor ve hemşireleri, tüm çalışanları psikolojik olarak etkiliyor. Sağlık çalışanına karşı şiddet uygulayanlar, bir başka hastanın kaliteli sağlık hizmeti almasını engellediğinin nasıl olur da farkına varmaz, anlayamadım.

Yurttaş tepki gösterdi

AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, sağlık çalışanlarına yönelik olarak yapılan saldırılara sert tepki gösteren isimler arasında. Yurttaş, "Hepimizin ama özellikle iktidarıyla, muhalefetiyle biz siyasetçilerin bu konuda sertliğin-çatışmanın dili yerine mümkün olduğunca sevginin-anlayışın dilini kullanmamız önemli hale geliyor. Vatandaşlarımızdan da sağlıkçılara karşı anlayış, sevgi, saygı ve empati bekliyoruz. Sağlık çalışanları gayret, samimiyet ve fedakarlıklarıyla ancak takdire layıktır. Gecesini gündüzüne katarak hayat kurtarmak için yorulmak nedir bilmeyen sağlık çalışanlarının yaptıkları çalışmalar her türlü takdirin üzerindedir. Sağlıkta dönüşüm ve gelişimin mimarları hekimler ve tüm sağlık çalışanlarıdır" Sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Başınız sağolsun


Geçtiğimiz günlerde sevdiğim iki arkadaşımın birisi annesini, diğeri babasını kaybetti. Babası Muzaffer Atar'ı toprağa veren Murat Atar ile bir süreden beri tedavi gören annesini kaybeden Ahsen Acun'a Allah sabırlar versin.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA