• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bir olalım, diri olalım iri olalım YUNUS KARAKAYA

Bir olalım, diri olalım iri olalım

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.10.2015, 00:00
Ülkemizin birliğinin ve dirliğinin bozulma girişimlerine karşı durmak istiyorsak, millet olarak Hacı Bektaş-ı Veli'nin "Bir olalım, diri olalım iri olalım" sözünü asla aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor.

Ülkemizdeki huzursuzluğunun altında yatan en önemli sebepler bencillik, hoşgörüsüzlük, kibir, gurur, haset ve fesat olduğunu hepimiz biliyoruz. Düşmanımız bellidir, o zaman birlik olmak evladır. Yıkıcılığa, zulme, sömürüye ve tembelliğe karşı da tavrını ortaya koymamız gerekir. Bakın bu konu da Hacı Bektaş'ı Veli ne güzel söylemiş;

"Ayağa kalkarsan hizmet amacıyla kalk, Eğer konuşacaksan, hikmet ile konuş, Ve oturacağın zaman, saygı ile otur!"

SİZE GARİP GELMİYOR MU?

Siyasette ne garip ve şaşırası olaylarla karşılaşıyor insanlar değil mi? Mesela MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin devletin yanında yer aldığı olaylarda onan yaylım ateşine tutan HDP'liler bazen de 180 derece dönüş yapabiliyor. Mesela Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun terör konusunda görüşme randevusunu geri çeviren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye HDP'li Hasip Kaplan'ın methiyeler düzmesinin altında yatan hain plan nedir acaba?

Bu ülkenin huzuru için elini taşın altına koymak için bir şeyler yapmak isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu HDP'lilerin yaylım ateşi altına almasına ne demeli? Aynı Kemal Kılıçdaroğlu barajı geçmeleri için HDP için emanet oy istememiş miydi?

NE FARKI VAR Kİ?

Ankara'daki terör saldırısını bahane eden sendikalar İzmir'de hayatı adeta durdurdu. Ankara'da yaşanan kanlı terör saldırısının ardından greve giden DİSK, KESK, TMMOB ve TTB greve gitti.

Peki, bu sendikalar ve sivil toplum örgütleri bu ülkenin güvenlik güçlerinin şehit olduğu dönemlerde neden yoktu?

Bu ülkenin birliği ve dirliği için yapılan yürüyüşlerde neden göremedik bu grupları?

Grup içinde yar alan aklıselim dostlarımıza soruyorum. Yaptığınız iki günlük hayatı durdurma eylemi, sözde "Barış" için mi, yoksa terör yandaşlarının ekmeğine yağ sürmek için mi yapıldı?

Şenbaş doğuştan siyasetçi

AK Parti İzmir 2. Bölge 8. sıra adayı Ali Sedat Şenbaş için doğuştan siyasetçi tabirini kullansak herhalde yanılmış olmayız. Babası Erkut Şenbaş, şu anda Ödemiş Belediyesi'nin Ak Partili Meclis üyesi ama kendisi DP'nin İzmir gençlik kolları başkanlığının yanı sıra 19. dönem milletvekilidir. 7 Haziran seçimleri öncesinde aday adayı olmasına rağmen kendisine yer bulamayan Ali Sedat Şenbaş, 1 Kasım seçimlerinde Ak Parti 2. Bölge 8. sıradan milletvekili adayı oldu. Ali Sedat Şenbaş'ın kayınpederi Hüsamettin Korkutata, merhum Necmettin Erbakan'ın Genel Başkanlığı döneminde 19, 20, 21 olmak üzere üç dönem Bingöl milletvekili olarak görev yapmış bir siyasetçi. Eğer Ali Sedat Şenbaş, Demokrat Parti ve Saadet Partililerdendi oyları toparlaya bilirse Milletvekili olma şansını bir kat daha arttırır. Ha seçilemezse Ali Sedat Şenbaş kendisi biraz üzülür ama kaybeden İzmir olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA